Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

gyerek_kezdo.jpg

Két helyszín, a Művészetek és Irodalom Háza illetve a Zsolnay Kulturális Negyed is egész napos, javarészt ingyenes gyermekprogramokkal hívogatja a kisgyermekes családokat szeptember utolsó hétvégéjén, kihasználva a vénasszonyok nyara utolsó napsugarait. Előbbit szombaton, utóbbit vasárnap érdemes látogatni.

A belvárosban 10-kor kezdődik a móka. Rengeteg kézműves foglalkozás várja a csöppöket meg anyucit és apucit. Lesznek kreatív foglalkoztatók, dobozkastély építés, Magyar Népmesék Filmklub, mesekönyv cserélgető, olvasósarok, társasjáték klub és jelmezes fotózás is. Déltől Mosonyi Tamás szobrászművész népszerű családi alkotóműhelye nyitja ismét kapuit.

Délután egy érdekes előadás keretében Antolovics Tímea pszichológus Gyermekrajzok fejlődése címmel tart előadást szülőknek. Mosonyi Tamás egyébként népmese illusztrációs foglalkozást is tart, amit a nap záróakkordja, a BAKARASZ követ - 45 percnyi mese és varázslat Bogárdi Alizzal és Czigány Tamással.

Másnap a Negyedben a Kanga Egyesület várja egész napos kényeztető programokkal a kisgyermekes családokat, és mindazokat, akik szülői örömök elé néznek. Reggel 9-től mennek a programok: kismama jóga, családi jóga, babusgató, vásár, szülésfelkészítő, kóstolók és a Bendegúz Gyermekzug játszóháza várják az érdeklődőket. Délelőtt 11-kor Szalóki Ági lép fel triójával az E78-ban. A tavasszal itt koncertező énekesnő ezúttal a két kiváló gitárossal és zeneszerzővel, Juhász Gáborral és Lamm Dáviddal érkezik és. A szerzemények egy részének ők maguk a szerzői, de magyar költők (például, Jónás Tamás, Szabó T. Anna) megzenésített verseit, portugál fadót, cigány siratót, szefárd zsidó dalt, magyar népdalokat is előadnak műsoruk során.

Hogy a szülők se unatkozzanak, délben a villányi Bock Pince borkóstolóval és szüreti falatokkal készül, miközben a gyerekek különböző szőlőfajtákkal és a puttonnyal ismerkedhetnek meg.
A délután folyamán lesznek előadások – homeopátiáról illetve természetes családtervezésről -, lesz naturkozmetikai tanácsadás, gyermekjóga ismét, egy önfeledt szórakozás keretében pedig az apukák és a gyerekek elkészíthetik és ki is próbálhatják saját autójukat, sőt, versenyezhetnek is velük.
A napot Dénes Anett vezetésével szüreti gyermekkoncert és táncház zárja.


kanganap_plakat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr104804196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása