Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

psycho_mutants.jpg

Gigantikus klipmustránkban bemutatjuk milyen koncertek lesznek a héten az Örökség Fesztiválon a Zsolnay Kulturális Negyedben. Pécsi és nem pécsi zenekarok, előadók a hip-hop-tól a rockon át a folkig. Kronológiai sorrendben haladunk.

Szeptember 12-én a a psychobilly műfaj pécsi képviselője, a francia turnéjáról a közelmúltban hazatért Psycho Mutants zenekar játszik, melynek jellegzetes, mély hangjáról felismerhető énekese Karnics Zoli, az egykori Kino Café pultja mögül szolgálta ki a kedves vendégeket.

Az előzenekar a SirVive lesz, akik a tavaszi, pécsi Start Tehetségkutató versenyen tűntek fel és nyertek fellépési lehetőséget az Örökség Fesztiválra.

Aztán másnap a nyolcvanas évek magyar alter vonalának emblematikus képviselője, az Európa Kiadó folytatja sort.

Előttük a Puszi Együttes, a Csókolom Zenekar férfitagjainak új együttese további két taggal kiegészülve:

30y nélkül pedig nincs pécsi nagyrendezvény, az Örökség Fesztivál sem szeretne kivétel lenni, péntek esti kötelező program lesz az ipszi koncert.

De előtte a Csillag születikben is feltűnt ifjú pécsi reménységekből álló banda, a The Immigrants játszik.

A mostanában megkerülhetetlen hazai hip-hop szcéna is képviselteti magát, méghozzá nem kis mértékben: Hősök, Halott Pénz, a város részéről pedig a Stereo Kollektív. Egy jeggyel három koncert!

Az Örökség Fesztivál zenei programjainak helyszíne nem csak a Negyed Pirogránit udvara, hanem a közeli Kodály Központ is. Itt tartja szombaton Szikraszemű című, legújabb lemezének bemutató koncertjét a 29 éves „Magyar Örökség" kitüntető címet viselő Kossuth-díjas Ghymes együttes.

És hogy ne csak a felnőttek mulathassanak, lesz gyerekkoncert is. Az aprónépet a váci Katáng szórakoztatja majd.

Pont hétvégén esedékes az idei Kulturális Örökség Napjai programsorozat, melyben lesz zene is. Például Daniel Speer Brass koncert.

Aztán a Művészetek és Irodalom háza aktuális, The Art of John Lennon címen futó kiállítása kapcsán az eseményt reklámozó óriásszemüveg társaságában fellépett Trio Enigma is játszik, méghozzá a Zsolnay Mauzóleumban.

Villuth András pedig Fehér Dórával koncertezik a Cella Septichora Látogatóközpontban.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr744766545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása