Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

kiscsillag.jpg

A tavalyi Pécsi Hangzáson adott nagy sikerű koncert után ismét visszatér a Kodály Központba Lovasi András zenekara, viszont ezúttal egy meglepetésekkel teli, akusztikus műsorral. Ugyanitt debütál majd a Zsolnay Színház legújabb meghívott darabja, a Szerencsés flótás című filmből készült kortárs operett is.

Idáig tudom a történetet címmel októberben több állomásos turnéra indul a Kiscsillag, melynek egyik állomása a pécsi Kodály Központ lesz. A zenekar ezúttal nem csak áthangszereli eddig jól ismert dalait, de Papp Sándor Zsigmond író-újságíró és vendégeik bevonásával egy merőben szokatlan műsorral szeretné meglepni rajongóit. A kísérletben a koncerteken a zenekar tagjain kívül részt vesz Vedres Csaba zongorista (ex-After Crying) is.

„Ezen az estén dalok között, dalokban mesélünk el különböző halmazállapotú történeteket, verseket, novellákat - nem sokat, csak egy párat - amiből dalok születtek, vagy olyanokat amik dalokról jutottak eszünkbe." - nyilatkozta a turné kapcsán Lovasi András.

A Zsolnay Színház is bemutatóval készül a hangversenyteremben. A helyszínválasztás nem véletlen ugyanis az 1955-ös Szerencsés flótás című filmből készült darab egyik fő eleme a zene. A cselekmény egy fodrászatban és a Csalogány nevű budai étteremben játszódik. A finom humorú, hangulatos életképekkel teli történetet a kor legnépszerűbb zenéi színesítik a Budapest Bár zenészeinek előadásában. A Vajdai Vilmos rendezte darab szereplői között pedig olyan neveket találunk, mint Ujlaki Dénes, Németh Juci vagy Kollár-Klemencz László.


Kiscsillag nyereményjáték!

Az alábbi kérdésre válaszolók között egy két személyes belépőt sorsolunk ki a zenekar október 26-i Kodály Központos akusztikus koncertjére! A helyes válaszokat a kozosseg@zsn-hu e-mail címre várjuk október 25-én éjfélig! Lájkold a cikket, aztán jöhet a kérdés:

Hogy hívják  zenekar egyik közeli jó barátját, aki kosárlabda edző is egyben és egyik kedvenc zenekara a Sex Pistols? :)

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr714866361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása