Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

szamarful.jpg

A Zsolnay Kulturális Negyed ingyenes Szamárfül Családi Fesztiválján augusztus 25-én és 26-án rengeteg bábszínházi előadás, zenés és táncos program és a legkülönfélébb foglalkozások várják a felnövekvő generációt és családtagjaikat. A Negyed két napig egy összefüggő, nagy játszótér lesz, ahol például az egyik főszerep a színházé.

Természetesen a Bóbita Bábszínház lesz majd a legfőbb teátrum helyszín, annak is elsősorban szabadtéri színpada, de az épületben is lesznek előadások. Sőt, a Zsolnay kisasszonyok tere – ahol többek között a Szélkiáltó is zenélt a Zsolnay Fesztiválon -, a Sikorski ház előtti Ginkgo tér és a Boltok utcája is helyet majd egy-egy gyermekelőadásnak.

A szabad ég alatt debütál a Bóbita vadonatúj előadása a Csip-csup mese. A 3 éves kortól ajánlott bábjátékot mondókákkal és versikékkel színesíti a két alkotó, Illés Ilona és Csizmadia Gabi. Akik voltak már a Tipegő-topogó előadásán azok tudják, hogy a két bábszínész hihetetlen érzékenységgel köti le a gyermekek figyelmét. Szintén a szabadtéri színpadon játsszák majd a kicsit nagyobbaknak szóló vásári bábjátékot, a Szeleburdi Gáspár és a varázshegedűt, melynek direktora a bábszínház igazgatója, Sramó Gábor.

A Bóbita színháztermeiben is folyik majd az élet. Bogárdi Alíz és Boglári Tamás a Zimmezummal várja a 3 év alatti apróságokat, és az eddig nagy sikerrel játszott Bűbájos lakatot is műsorra tűzik.

A városból már jól ismert és országos hírnévre is szert tett MárkuSzínház Benedek Elek meséjéből készítette el Az égig érő fa című előadását, amit a Ginkgo téren előtt adnak elő.

A Zsolnay Kisasszonyok terén Lúdas Matyival találkozhatnak majd a gyerekek, a Boltok utcájában Majoros Ági bábszínháza várja majd a 4 éven felülieket, az estéket pedig gyerekmozi zárja a Bóbita szabadtéri színpadán.

Aki pedig vidékről érkezik a Szamárfül Családi Fesztiválra és még nincs hol aludnia annak tudunk egy kitűnő szállásajánlatot: a Király utcai Hotel Palatinus City Center akciós csomagjában két éjszaka mellé Bartos Erika: Hoppla meséi - Kirándulás Pécs városába c. mesekönyvét, és a számos helyszínre ingyenes belépést biztosító IRÁNY PÉCS! kártyát kapnak a vendégek!

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr654701983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása