Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

orfeszt_ekaterina.jpg

Talán még nem volt olyan rég, hogy ne emlékezne bárki is arra a két koncertre, amikor a Dóm tér Plácido Domingo utánozhatatlan hangjától zengett 2008-ban és 2009-ben. Nos, ennek a derék embernek a nevéhez nem csak ezek az Operalia koncertek fűződnek, hanem egy nívós nemzetközi énekverseny is, melynek legutóbbi nyertesei lépnek fel az Örökség Fesztivál Voices of 2012 koncertjén szeptember 8-án.

Pécs Meghívja Önt! - Voices of 2012 néven kell keresni azt a szombati eseményt a Negyedben, amelyen napjaink legrangosabb énekversenye, a „Placido Domingo's Operalia" helyezést elért fiatal művészei mutatkoznak be egy színvonalas gálaműsorral.

Az Operalia tehetségkutató versenyt a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program fővédnöki tisztét elvállaló Placido Domingo hívta életre, hogy lehetőséget biztosítson pályakezdő operaénekeseknek a bemutatkozásra. A „Voices of" koncertturné – melynek első állomása Pécs - közvetlenül a „Placido Domingo's Operalia" fordulói után kerül megrendezésre. A programban a napjaink legrangosabb énekversenyén helyezést elért fiatal művészek, és az adott ország egy kimagaslóan tehetséges „pályakezdő" énekese lép színpadra.

A koncerten fellép a Kínában helyezést elért, napjaink egyik legkiválóbb hangú fiatal baritonjaként számon tartott Yunpeng Wang.

De Itt lesz Nadezda Karyazina a moszkvai Bolsoj Nagyszínház fiatal mezzoszoprán művésze is.Magyarországot a már számos kimagasló eredményt elért Jakab Ildikó képviseli, aki 2012 szeptemberében debütál a Magyar Állami Operaházban.

Az est sztárvendége a Diapason d'Or' és Grammy-díjas művész Ekatherina Lekina lesz. Az orosz származású művésznő 2007-ben megnyerte a Párizsban megrendezett Operalia első díját. Napjaink egyik legismertebb szopránénekese olyan neves operaházak vendége, mint a a londoni Royal Opera House Covent Garden, a bécsi Volksoper vagy a madridi Teatro Real.

Nicholas Milton, korunk egyik legdinamikusabb és legkarizmatikusabb karmestere, Bécs, Berlin, Canberra, Sydney, London legnevesebb koncerttermeinek és színházainak ünnepelt művésze a nagy múltú, kiváló MÁV Szimfonikus Zenekart fogja dirigálni. A műsorban a legnépszerűbb opera és operett részletek, zarzuelák, valamint nápolyi dalok csendülnek fel.

orfeszt_nicholas_milton.jpg

A koncert ingyenes, de VIP ülőjegyek korlátozott számban a Filharmónia Dél-Dunántúl Nonprofit Kft. irodájában (Pécs, Király u. 18.) vásárolhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr764758470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása