Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed


fika.jpg

A Fiatal Európai Alkotók – Kortárs Művészeti Utazó Biennálé (Jeune Création Européenne - Biennale Itinerante d'Art Contemporain) másodjára érkezik Pécs városába. A kilenc ország részvételével megvalósuló projekt célja, hogy összegyűjtse majdnem száz Európában élő fiatal képzőművész alkotásait.

Minden ország nyolc művész (vagy művészcsoport) munkájával képviselteti magát, közöttük a festményektől a grafikákig, a fotográfiákon át a videóinstallációkig számos stílus és mondanivaló találkozik egymással. Az utazó tárlat, mely a partnerekből álló városok mindegyikébe bemutatásra kerül, a jelen inspirálta alkotásokkal egy kaleidoszkópszerűen izgalmas és tanulságos képet nyújt a kortárs európai színtérről.

A kiállítók között van 8 magyar alkotó is, akiknek munkáit tavaly egy független szakmai zsűri választotta ki a Fiatal Kortárs Állásfoglalások címmel a pécsi volt Bóbita Bábszínházban megrendezett kiállításról. Hazánkat az Antimédia, Borsos Lőrinc, Dezső Tamás, Erdei Krisztina, Győrffy László, Kasza Gábor, M. Páll Zoltán és a PR-csoport képviseli ezen a nemzetközi biennálén. Külön öröm, hogy a Franciaországból 2011 októberében induló program egyik fődíját ismét magyar alkotás nyerte, Dezső Tamás Itt, Bárhol című fotósorozata.

A biennálé résztvevői a 2010-2012-es évadban:
Ausztria - Salzburg (kurátor: Dietgard GRIMMER), Franciaország - Montrouge (kurátor: Stéphane CORREARD), Litvánia - Klaïpeda (kurátor: Neringa BUMBLIENE), Magyarország - Pécs (kurátor: STENCZER Sári), Németország – Hamburg (kurátor: Claus MEWES és Goesta DIERCKS), Olaszország - Genova (kurátor: Sandra SOLIMANO), Spanyolország - Hospitalet de Llobregat (kurátor: Mario PASQUALOTTO), Szlovákia - Pozsony (kurátor: Daniela ČARNÁ), Portugália - Amarante (kurátor: Antonio CARDOSO)

Fotórészlet: Dezső Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr234828621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása