Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Pirogranit2.jpg

Akit foglalkoztatott már a házasság gondolata, vagy netalán már túl is van az esküvőn, az tudja, hogy ennek az alkalomnak mindent meg kell adni. A helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb opció, tudom jól ezt én is, mint gyakorló házas ember. A város megannyi pontján voltak már esküvők, a miénk például a Kultúrkertben, ám aki most készül frigyre lépni, annak jó hír, hogy bővült a helyszínek repertoárja a Cella Septichorától egészen a Zsolnay Kulturális Negyedig.

művháza2.jpg

Pécsett már a Művészetek és Irodalom Házában, a világörökségi helyszíneken és a tradicionális Boldogság Házában is felcsendülhet a nászinduló, de a belváros helyszínei mellett a Zsolnay Kulturális Negyed álomszép terei is különleges esküvői élményt ígérnek.

Az Apostolos terem falait a gyárban kikísérletezett festéssel készült próféták és angyalok díszítik. Déli oldalán nyílik az úgynevezett „Német szoba", amit az 1900-as évek elején készült csempék szépítenek. A terem 100 fő befogadására alkalmas.

apostolos.jpg

A Panoráma terem az E78-as épületben, nevéhez hűen csodálatos kilátást biztosít a szomszédos Pirogránit udvarra és az ott található Cifra kéményre. A keleti, déli és nyugati irányban is hatalmas ablakokkal rendelkező helyiségben 200 fő vendégeskedhet. A Júlia terem a Sikorski-házban található, ahol a népszerű Gyugyi-gyűjtemény is otthonra lelt. Zsolnay Vilmos lánya, Júlia és férje, Sikorski Tádé egykori otthonában 1886-ban alakították ki Júlia műtermét, ahol festményeit készítette. A legendás helyiség esetében a házasulandók 100 főben gondolkodhatnak az esküvői szertartáson.

A Pirogránit udvar az egykori üzemépületek és az E78 koncertterem által körülhatárolt tér, a Cifra kéményt övezi. A negyed legnagyobb szabadtéri rendezvényterülete mára szép emlékeket őriz, mérete miatt 1000 főt is befogad. Egy tökéletes menyegzői élményhez különleges szolgáltatások is hozzájárulnak, amelyek igény szerint kapcsolhatók egy tökéletes esküvőhöz.

Az esküvőszervezés, bejelentkezés központja továbbra is a Boldogság Háza. És mindez részletezve megtalálható az eskuvohelyszinpecs.hu honlapon!

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr924693788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása