Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

vujicsics.jpg

A november 28-i Vujicsics-koncert címe („Hej, barátom") nem véletlenül idézi Szörényi Levente egyik, a Hazatérés című albumon megjelent dalának címét. Szerdán ugyanis különleges találkozásnak lehetnek szem- és fültanúi azok, akik a Kodály Központba látogatnak: hazánk első számú, hagyományos délszláv népzenét játszó együttese a legendás Illés zenekar vezetőjével lép színpadra.

Az autentikus szerb és horvát népzenei hagyományt ápoló, a Vujicsics Tihamér, Bartók Béla és saját gyűjtéseik során felkutatott dalokat megszólaltató repertoárjával a Vujicsics a világ számos pontján megfordult már: játszottak többek között Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Belgiumban is.

A zenekar a pécsi koncertre egy formabontó műsorralal készül: olyan Illés-dalok feldolgozásait fogják eljátszani, mint például az Amikor én még kissrác voltam, a Sárga rózsa vagy a Kugli. A csaknem négy évtizede, 1974 óta működő együttes csak a közelmúltban állt először színpadra a zeneiségében – saját bevallásuk szerint is - rokon Szörényivel; több dalfeldolgozást pedig ezen a koncerten hallhatunk először. Érdemes lesz hát megnézni.

FIGYELEM, MŰSORVÁLTOZÁS!

A Vujicsics és Szörényi Levente november 28-i közös koncertje betegség miatt későbbi időpontban, január 12-én, szombaton kerül megrendezésre! A jegyek természetesen érvényesek a januári koncertre, vagy december 10-ig visszaválthatók a Kodály Központban!

Köszönjük a megértést!

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr864925964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása