Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

kicsinyuszi.jpg

A kőszínházakkal ellentétben csak nevében, de annál inkább létező Zsolnay Színház ismét olyan merész, korszakalkotó és formabontó darabokat hoz Pécsre, amilyenek csak nagy ritkán láthatók a kulturális fővárosban. Nem mondom, az itteni színházi élet előtt is le a kalappal, de sajnos az alternatív teátrumok nálunk sajnos nagyon csekély számban mutatkoznak. Most pótolhatunk.

A három előadás közül legelőször a Kicsi nyuszi, hopp, hopp debütál a Művészetek és Irodalom Házában, október 15-én. A darab tulajdonképpen tényfeltáró revű, pesti Bonnie és Clyde történet a budapesti Katona József Színház kiváló színésznője, Pelsőczy Réka rendezésében.

A sztori szerint másfél évvel ezelőtt megöltek egy topless modellt Budapesten. A gyilkosságot feltételezhetően a lány szintén toppless modell barátnője, és volt barátja követte el. A gyanúsítottak 10 napig menekültek. A gyilkosság indítéka ismeretlen.
A menekülő fiatalokat két frissen végzett színész, Réti Adrienn és Csémy Balázs alakítja. Összegyűjtött dokumentumokból, improvizációkból, és az éjszakai világhoz kapcsolódó, romantikus, és kevésbé romantikus asszociációkból áll össze a videoklipszerű előadás, Pelsőczy Réka rendezésében.

Aztán ezt követi október 30-án a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Bóbita Bábszínházban a Szakkör, a FÜGE és a Vígszínház produkciója Hegedűs D. Géza előadásában. A Nobel-díjas Albert Camus a világ szinte valamennyi nyelvén megjelent regényének, a Pestisnek monodráma változatában egyetlen színész tucatnyi alak sorsát játssza el.

pestis.jpg

Mind közül talán a legizgalmasabb – bár szerintem a másik két darab is elegendő érdeklődésre adhat okot – a Szerencsés flótás című kortárs operett a Kodály Központban. A FÜGE, a HOPPart, a TÁP és a Budapest Bár koprodukciójában készült és Újlaki Dénes által rendezett előadásban láthatjuk majd Németh Jucit és Kollár-Klemencz Lászlót is, akárcsak a Budapest Bár legénységét.

Az 1955-ös Szerencsés flótás egy ötvenes-hatvanas évekbeli reményteli világot jelenít meg. A cselekmény egy fodrászatban és a Csalogány nevű budai étteremben játszódik. A finom humorú korrajz szerelmi egymásra találásokról, lottónyereményről, a munkás hétköznapokról és a jól megérdemelt szórakozásról mesél. A hangulatos életképekkel teli történetet a kor legnépszerűbb zenéi színesítik.

Aki pedig mindhárom előadásra jegyet vált az 20, aki pedig csak kettőre, az is 15% kedvezméyt kap az árból.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr884828578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása