Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
portfoliopoints.jpg

Pécs belvárosának legkülönlegesebb vendéglátóhelyei 2008 óta harmadszorra adnak otthont és bemutatkozási lehetőséget fiatal fotósoknak, festőknek és grafikusoknak a Portfolio Points rendezvénysorozat keretében. A fővárosi PPP kistestvére április 12-14. között minigalériává változtat 9 belvárosi találkozóhelyet. A képeken kívül – a hagyományoknak megfelelően - persze zene is lesz. Lássuk a részleteket!

Az igazat megvallva még egyszer sem sikerült elvetődnöm pont akkor ezekre a helyekre amikor épp Portfolio Points kiállításokat fogadtak magukba, annak ellenére, hogy ha nem is törzsvendégként, de párszor megfordultam már a lenti műintézményekben. Pedig úgy kiállításra járni/menni, hogy közben a kedvenc fröccsömet iszom egy fotelben és diskurálok az életről, a világmindenségről, meg mindenről vagy épp rázom a seggem valami elektronikus ritmusra velem érkező vagy éppen alkalmi barátokkal, nem egy hétköznapi dolog. Mint ahogy a kiállítók sem, akik nem véletlenül választják inkább ezeket a helyeket ellentétben végtelen nagyságú és steril galériákkal. Szerintem a közelség, az oldott légkör sokkal közelebb hozhatja az amúgy ezekhez a helyekhez valószínűleg jobban passzoló művészeket a szánt szándékkal vagy csak random mód odavetődő közönséggel, mint egy kizárólag galériaként üzemelő galéria. Idén igyekszem én is tiszteletemet tenni valamelyik dzsemborin, nem csak a kiállított művek, hanem a hangulat, a miliő, a közeg miatt is. A képek mellett általában mindenhol lesz zene is.

ppp_gyuricza.jpg

Gyuricza Gergely: Circle Of Life

A csütörtöki, első napot este héttől Gyuricza Gergely festményei nyitják az Eozin Kávézóban, a lemezeket Pausz pörgeti. Majd a Trafikban pécsi fotóművészek, az EKF 2010 rendezvényeiről készült fényképekkel jelentkeznek plusz lesz egy felolvasóest és beszélgetés afterként a Trafik és a Jelenkor közös szervezésében. Este 10-től az Erzsébet utcai Ananas Hostelben Lisa Ojda teabag rajzait és grafikáit Marion színezi francia diszkóval.

Péntek 13-án a Kantában nyit a PPP. Este 7-kor a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karos hallgatóinak csoportos audiovizuális kiállítása nyílik az MK-MAMI hallgatóinak zenei aláfestésével. Aztán irány a Király utca, ahol a SZOBÁ-ban Szőke Gergely Lukács festményei és grafikái láthatók és Zsigabá zenéi hallhatók. Majd 10-től kicsit keletebbre a Labor főhadiszállásán, a K64-ben tömegesen állít ki Andrási Edina, Bérces Tamás, Kerner Miklós, Knyihár Bence, Pamuki Krisztián, Pataki Erika (Buba), Szolga Hajnal (Szaffi), Szuhay Márton, Vörös Jutka és Zsin Bence. Muzsika itt is lesz, nem is akármilyen! Megnyitó performansz és zenei improvizáció veszi kezdetét 10 körül Kerner Miklós, Knyihár Bence, Wéber Kristóf, Zsin Bence közreműködésével, az est további hangulatáról a Kiváló Hangulat gondoskodik. Akinek ez nem lenne elég tovább zarándokolhat a Negyedbe, ahol az ArtÉr Kávézó és Társalgó ismét átlényegül FPT-klubbá Abstract, Wonky, Juke, All Bass Soundz, Vanis, Crain, Mr. Hi, Eyto illetve Sirmo és El Doggg közreműködésével. B verziós partilehetőség szintén a Negyedben a Zona Mensa és Diákközpontban Fiba, Wuki, Kristoban, Stefan Obrlicht, Shop, Youry, Mill és T10 szettjével.

szoke_gergely.jpg

Szőke Gergely Lukács grafikája

A PPP utolsó és egyben harmadik napján, szombaton a Cooltour Caféban indul az este, méghozzá 7-kor Zámbó Krisztián fotóival és a Dip Trióval. Majd egy pár házzal arrébb fél 9-től a Nappaliban Szilágyi Misi munkáira Péló kontráz. Aztán tíztől Sufni, Dani Orsolya fotói és Acid zenéi.

A PPP zárásaként pedig jöhet a Grand Opening PortfolioPoints 2012 parti a Ti-ti-tá-ban a PPP all starz-zal, név szerint Zsigabá , Acid, Pausz és Péló rezidensekkel és a vendégekkel, Chewby-val és Anto-val.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr484363326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása