Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Ugye emlékszik még mindenki az Ágoston téri földhányásokra, amiket furcsa módon a középkori templom és kolostor romjaira fittyet hányva hordtak oda és hagytak ott igen hosszú ideig, úgy, hogy a kezdeti értetlenség lassan átcsapott közönybe, és az emberek már kezdtek belenyugodni, hogy akkor ez ott is marad. Nos, pár hete munkagépek jelentek meg a téren és egy szempillantás alatt elhordták a földet.
 

Remélem nem egy másik történelmi romot temettek be vele. A gépekkel párhuzamosan érkező munkások pedig nekiálltak kihámozni a falmaradványokat és pótolták a hiányzó részeket. A tegnapi ködös reggelen már örömmel konstatáltam, hogy fákat is ültettek a területre, úgyhogy ha nem is eredeti de legalább felújított és látogatható formában ismét barátságosabb arcát mutathatja a tér. Már csak az északi oldal házait kéne kicsit helyrerakni és akkor teljes lenne a kép.
 

1 komment

Címkék: város

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr803355371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2011.11.07. 15:43:05

(Bizony nem "ma" kezdődtek ott a munkálatok,- bár sejtem, "mindennek van oka!" ) Akik "folyamatában" látni akarnák a munkálatokat, nekik:
www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=557
(L.d. hozzá a szöveget is !- )
(lejjebb- a képek alatt/között )
süti beállítások módosítása