Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Mától kezdve valóságos zenei áradat veszi kezdetét a mediterrán főváros kultikus helyszínein. A koncertektől kezdve az elektronikus zenei partikon át egészen a kiállítással egybekötött zajongásig szinte minden lesz a városban, szerencsére nem egy időben és nem ugyanott. Az Eozin Blog ezen felbuzdulva utánajárt a részleteknek, most pedig megmondja hova kell menni az ember fiának ha muzsikát akar hallani. Vigyázat, a hétvége már ma elkezdődik!
 
Kezdésnek egy fő indíthat a Kodály Központban egy kis filmzenei esttel, ugyanis a Pannon Filharmonikusok Music by... című előadására már csak egyetlen egy jegy van! A szerencsés vásárló a Harry Potter és A Karib-tenger kalózai című filmek betétdalait halhgathatja meg a pécsi zenekar tolmácsolásában.

A mai folytatásban az elektronikus zene az úr. Mintegy az este felvezetése képpen érdemes ellátogatni a Király utcai Nappaliba, ugyanis a külföldről ideiglenesen hazalátogató DJ, Tészás Peti aka Kork kerekít majd egy asztrális estét solar chillout, cosmic downtempo és psychedelic dubstep muzsikákkal. Vizuál is lesz!

Aki nem pihenve, hanem önmagából kivetkőzve, aktívabb mozgás kíséretében szeretne eggyé válni az elektronika misztikus hangjaival az szálljon fel egy ingyenes ZION buszra és zarándokoljon ki Gyárvárosba, ahol a Space Inhalerz tartja ZION-ba visszatérő buliját Firedog-gal kiegészülve a röfögős basszusok és a tömény eklektika jegyében.

A péntek már igazi hétvége szagú nap, úgyhogy lesz ereszdelahajamat, nem kicsit. Az alternattívák tárháza kimeríthető ám ha valaki mindegyik bevállalja maga fog kimerülni. Egyszerre abszolválható programok híján holnap a legjobbat kell kiválasztani, mivel nagyjából egy időben lesz majd minden.
Aki a diszkót választja... az ki ne hagyja a Neo lemezbemutatóját a Pécsi Est Caféban, ahol az ötödik, The Picture című korongjukat prezentálják a népnek az év hazai elektronikus zenei produkciójának kikiáltott Compact Disco társaságában.

Aki a koncerttermet választja... az tegye tiszteletét a végnapjait élő Ijfúsági Házban, ahol a két napos Skyrocker Fesztivál első napi fellépői között a feltörekvő ifjú tehetségek mellett olyan nevek tapossák majd a színpadot és rezegtetik a membránt, mint a speciálisan erre az alkalomra összeállított rock szettel jelentkező Punnany Massif, a Beerlingos, Kontrolalter és a Rokokó Rosé.

Ha zajt akartok... irány a Ti-ti-tá! Az önmagát a neoizmus irányzatának megteremtőjeként aposztrofáló Kántor István, alias Monty Cantsin fog valami meghatározhatatlan művészi őrületbe, ahol az sem kizárt, hogy vér fog folyni. Közben Mesterházy és sowjet adja a hangot.

Ha bírjátok még szuflával a szombat is kényeztet. A hangos és torzított műfajokat kiválóan oldja a legfiatalabb generációnak szóló Csigaház koncert a Kodályban. A félreértések elkerülése végett ide 4-8 éves lurkókat várnak, kísérők természetesen mehetnek.

Eggyel magasabb korosztályhoz tartozik a 14 éves, profikat megszégyenítő módon doboló 14 éves jazz zenész, a Felvidékről érkező Hodek Dávid. Triójával este 7-kor kezd a Művészetek és irodalom Házában.

A további lehetőségek között ott figyel a két napos Skyrocker Fesztivál második napja a komlói kult punk legenda, a Rózsaszín Pitbull és a belezős rockabilly oszlopos helytartója, a Yellow Spots főszereplésével. Hoppá itt lesz a Bohemian Betyars is!
 
Aki pedig a Kispál és a Borzból, a névadó Kispál új zenekarára kíváncsi, annak a Pécsi Est Caféban a helye, ahol ezúttal a Velőrózsák gitárosaként mutatja be András, hogy tud úgy cigizni muzsikálás közben, mint Slash. Csak rövidebb a haja.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr733300348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása