Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Őszintén bevallom, először furcsa ráncok jelentek meg a homlokomon amikor elolvastam Bogányi Tibor ötletét. A Pannon Filharmonikusok új karmestere ugyanis - kihasználandó azt a helyzetet, hogy a várost és környékét elözönlötték a 45. IRC Mecsek Rally kapcsán a versenyautók -, úgy döntött hogy zeneművet komponál rézfúvósokra és autókürtökre. Jó persze, gondoltam, de azért az mégis hogy van, hogy a finoman hangolt hangszerek mellett belerondítanak majd az éterbe az összevissza szóló dudák. Aztán a tegnapi, kővágószőlős melletti shakedown közben, ifj. Ranga Lászlóval tartott főpróba már kezdte kisimítani a homlokom a redőket, ma pedig végleg eltűntek amikor a Széchenyi téren „felbőgtek” a kürtök a karmester vezényletére.
 
 
 
Szerintem sokan azt sem tudták, hogy mi készül ott, aztán amikor a zenekar belekezdett a fanfárba, mindenki hatalmas szemeket meresztett a dzsámi felé, ahol a zenekar foglalta el a helyét, tőlük jobbra, balra és alattuk a téren pedig a koncertben részt vevő kocsik. Nem volt túl nehéz dolguk a zenéléshez nem igazán szokott sofőröknek, ugyanis kaptak egy-egy segítő kezet. Szó szerint segítő kezet, ugyanis a zenészek az ablak helyetti plexi nyílásán benyúlva mutatták, hogy hol kell belépniük a dudásoknak és meddig kell játszaniuk.
 
 
Az alig két perces opusz karibi hangulatába a rézfúvósok sikeresen belekevertek egy kis motorzajt, egy kis gyorsulást idéző szólamot is, így a végén amikor mindenki szabadon ráhasalhatott a dudára, majdnem olyan volt a hangulat, mintha már fent lennénk a Mecsekben egy gyorsasági futamon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr693214000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása