Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Magyarország majdnem legrégebbi ellenben legnagyobb fesztiválja a Sziget idén sem szűkölködik nemzetközi sztárfellépőkben. Az első napon Prince-é a nagyszínpad, nem is lesz aznap több koncert azon a helyszínen, a folytatásban pedig akkora nevek zenélnek majd az Óbudai-szigeten, mint a Chemical Brothers, a Pulp, a The Prodigy vagy a Kaiser Chiefs. Persze a nagy nevek és a nagy színpad mellett kisebb de kevébé jelentős nevek és színpadok is vannak. Melyeken jó pár pécsi zeneklar is tiszteletét is teszi. Nézzük meg, hogy kik azok, akik bebocsátást nyertek a könnyűzene ezen fellegvárába.
 
A 2010-es EKF év promotálása céljából tavaly külön helyszíne volt Pécsnek, ahol egy hatalmas Breuer Marcell fotel másának árnyékában pécsi művészek léptek fel. A Varázskert is kitelepült a Szigetre, mint Pécs egyik meghatározó kultúrpontja.
Idén augusztus 10-15-ig tart a legális hangoskodás Budapest kellős közepén, Pécset pedig több zenekar is képviseli. 
 
A hazai hip-hop színtér meghatározó szereplője a Punnany Massif, Rendben Man és Wolfie vezetésével. A megmondó emberek zenekarostul érkeznek a fővárosba.
Open-Civil Színpad augusztus 12., péntek 00:45
 
 
Természetesen a 30y is ott lesz, mint minden fesztiválon. Pécs egyik legkelendőbb exportcikke a zenekar, mely már az ötödik lemezén van túl. A 30y egyébként a Sziget Szobasziget turnéján a Labor pécsi főhadiszállásán is adott egy kanapékoncertet
MR2-Petőfi Rádió Magyar Nagyszínpad, augusztus 12., péntek 21:30
 
 
Lovasi nélkül sincsen Sziget persze. A tavalyi, frenetikusra sikerült Kispál és Borz búcsúkoncert után idén a Kiscsillaggal lép fel az orfűi fesztiváltulajdonos. Két lemeznyi anyagból válogatnak.
MR2-Petőfi Rádió Magyar Nagyszínpad, augusztus 11., csütörtök 21:30
 
 
A kevésbé ismert ám helyi szinten igen jelentős erőket mozgató kategória egyik indulója a Psycho Mutants, a maga sajátos psycho-western hangulatával. Az énekes Karnics Zoli hangjával hasonlóképpen lehetne gyerekeket riogatni, mint azt tették pár száz évvel ezelőtt a nagy hun, Attila hírével. A zenének azért jót tesz. 
Blues Kocsma, augusztus 13., szombat 18:00
 
A kategória másik indulója a napfényes reggae műfaj képviselője, a Zagatic. A zenekar a jamaicai zenei örökség kevés hazai művelője közül az egyik, és talán legegyedibb. A műfaj finomabb oldalát bemutató banda kiváló érzékkel fehérítette ki ezt az alapvetően fekete-afrikai eredetű lüktetést.
Reggae Színpad & Világfalu, augusztus 10., szerda 19:00
 
 
És, hogy ne csak a könnyűzene képviseltesse magát, a Szigeten megmutatkozik Pécs multikulturális oldala is a Tanac Néptáncegyüttes jóvoltából. Az eredetileg Pécs környéki horvát falvak fiataljaiból alakult egyesület 1988 óta ápolja a horvát hagyományokat.
Hungarikum falu, augusztus 14., vasárnap 12:00
 

 

Dobj egy lájkot ha tetszett a cikk és a blog:

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr613126030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása