Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed


 

„Ide nagyon szívesen jönnék egy akusztikus műsorral” – mondta az Eozin Magazin videostábjának Kovács Ákos előadóművész a pécsi Vivát Bacchus énekegyüttes tíz éves, Kodály Központban rendezett születésnapi koncertjén.
 
Hazánk egyik legjelentősebb könnyűzenei előadója, Ákos, beleszeretett a Kodály Központba, aki a múlt heti Vivat Bacchus tíz éves születésnapi koncert meglepetésvendégeként járt Pécsett. Előfordulhat, hogy a közeljövőben egy újabb, speciálisan hangversenytermekbe készített akusztikus műsorral érkezne a 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városba.
 
Az előadóművésszel az énekegyüttes koncertje előtt beszélgetett a pécsi Eozin Magazin videostábja. Megtudtuk, hogy bár most járt itt első alkalommal, a fiúkkal nem ez az első találkozása. Először a Prima Primissima díjkiosztón énekeltek együtt, majd Ákos volt a producere a Vivat Bacchus lemezének, sőt, a 2006-os a Még közelebb című Ákos albumon is közreműködtek, illetve együtt turnéztatták a lemezt.
 
Az énekes első benyomásai a házról nagyon jók, és ő is megállapította, hogy a terem nem az erősített műfajra van kitalálva, sokkal inkább az akusztikus vagy szimfonikus előadások alkalmas helyszíne. Az ő olvasatában ez azt jelenti, hogy ide konkrétan ilyen műsorokat kell hozni, vagy ha valakinek nincs ilyen műsora, annak ide kell létrehoznia egyet.
 
Megnyugtatásul azt is elmondta, hogy visszaeső akusztikus előadó – az Andante lemezt tíz vonóssal készítette, a zongora központú 40 című albumával két évig járta az országot ­­-, és már fontolgat egy ilyen jellegű műsort, amit nagyon szívesen elhozna a pécsi közönségnek.

 

Képek a koncertről az Eozin Magazinban

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr202985318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása