Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
A cím valódi jelenésével ellentétben nem bezár vagy szünetel, sokkal inkább ismét elkezd pezsegni a Zsolnay Kulturális Negyed, ugyanis a hamarosan kezdődő Pécsi Országos Színházi Találkozó Off, azaz versenyen kívüli programjainak egyik helyszíne lesz a kulturális városrész.
 
A nyár egyik indító mozzanata Pécsett már hosszú évek óta a POSzT, de leginkább a vele járó sürgés-forgás, ismert arcok a belvárosban, no és persze a megannyi off program. Az eddig megszokott helyszínek vagy megszűntek, vagy átalakultak, vagy elköltöztek vagy történt velük valami, mindenesetre ez nem szegte kedvét a szervezőknek és egyből találtak kiválóan alkalmas épületeket, tereket ezeknek az eseményeknek. Így került rengeteg off program a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol tér és alkalmas épületek is vannak jócskán. És ha már tér: akinek hiányzik a Zsolnay Fesztivál pörgése vagy valamiért kihagyni volt kénytelen, az most újra belekóstolhat, illetve bepótolhatja a negyedes nyüzsgést a Ginkgo Gasztro Korzón, illetve annak programjain. Borászatok, vendéglátók, a korzó saját színpadán pedig minden nap változatos műsor várja a vendégeket a Ginkgo téren a Zsolnay Kulturális Negyedben. Kultúra és kulináris élvezetek egy helyen. Bor, sör, pálinka, kolbász, sült hús, nem csak negyedelve.      
Ismét jönnek Köles Feriék a Zsolnay Fesztivál egyik legnépszerűbb programjával, a Gyárturistákkal, sőt maga Márta István is tart szubjektív tárlatvezetést, azaz megmutatja a Negyed titkait. De lesz még Zsolnay Művészeti Piac és könyvvásár is. Utóbbin könyvesboltok, kiadók és antikváriumok régi és új könyvekkel, könyvritkaságokkal várják a könyvrajongókat.
DJ Koszits alias Koszits Attila az első pécsi DJ, aki 1968 és 1973 között a legendás Pepita Oroszlán Hanglemezklubot vezette, majd a ’80-as évek közepétől az alternatív zene fővárosi népszerűsítőjeként punk és new wave „free dance” partijaival az Almássy téri Szabadidő Központ Club MM közönségét is felpörgette most a Bárcsak udvarban pörgeti a lemezeket, méghozzá minden este.
A FESZ (Független Előadó-művészeti Szövetség) négy szekciója (színházi-nevelési-, produkciós műhely, kritikus és improvizatív zenei) a társadalmi elkötelezettség és innovativitás jegyében szervezi a Szövetség megjelenését az idei POSzT-on, a Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol progresszív zenei programokkal, színháznevelési előadásokkal, konferenciákkal és egy civil összművészeti alkotással várja az érdeklődőket.
Az alternatív színházi és egyéb programoknak az E78 és a JESZ ad helyet.
És az üvegházban mindeközben szalmából készült játékok, kézműves foglalkozások, izgalmas és kreatív feladatok várják az óvodásokat és kisiskolásokat a Pannonpower szalmapajta játszóházában.

 

 

 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr1004564685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása