Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

rocklitera_ordogkatlan.jpg

Nem kimondottan rokon lelkek a rock&roll és a könyv, annak ellenére, hogy a történelemben már több összefonódást is tapasztalhattunk. A zene az a kifejezési forma, ami leginkább jelenti a rock&roll-t - amiről már az ovisok is tudják, hogy nem egy zenei forma, hanem egy életmód. Baksa-Soós Attila a zenét gyúrta könyvbe, ez lett a Rocklitera, az első magyar rock&roll kötet a legjobb kortárs magyar együttesekkel. És most Pécsett is bemutatják a kötet képeiből készült kiállítást.

A hazai irodalmi élet egyik kakukktojása – persze szigorúan jó értelemben – a Rocklitera, ami a zene, az irodalom és a korszak tükre. Novellák gyűjteménye, melyek a kortárs magyar pop-rock szcéna olyan érett zenekarait mutatják be, mint a Quimby, a Hiperkarma, a HS7, a Neo, a Kolin, az Anna & The Barbies, a Zagar vagy a 30Y.

A könyv szerzője a Kex együttes legendás énekesének, Baksa-Soós Jánosnak a fia, Felhőjáró Baksa-Soós Attila. A kötet fotóanyagát a Wan2 magazinból is jól ismert Lékó Tamás jegyzi, aki a pop-rock fotózás megkerülhetetlen magyar képviselője.

A könyvből a Pécsi Tudományegyetem – Zenélő Egyetem segítségével kiállítás is készült, melynek megnyitójára október 3-án kerül sor a re:public galériában egy ultimatív kultúr- és bulikülönítmény tagjaival, azaz Bagdi Grétával, a Gréti és a Varázslók elragadóan csodálatos varieté színésznőjével, Papp Szabival, a Supernem és a Soerii&Poolek zseniális énekes-dalszerzőjével és Baksa-Soós Attilával. A megnyitón még Baksa-Soós kifejezetten a Rocklitera pécsi vendégszereplésére írt dalát is hallhatjuk majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr1004813233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása