Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

30y_2.jpg

A ZsöK helyszínein eddig is nagyszerű koncertek és zenei rendezvények voltak, emlékezzünk csak a Zsolnay Fesztivál vagy az Örökség Fesztivál szabadtéri és klubkoncertjeire, a Kodály Központ komoly- és könnyűzenei estjeire és még sorolhatnám. Úgy tűnik ez a tendencia 2013-ban is folytatódik: lesz jazz, könnyűzene, komolyzene, rock és még rengeteg finomság, nézzük miből válogathatunk az év első felében.

Ha kronológiai sorrendben haladunk akkor a Sárik Péter Trió január 24-i E78-as Jazz Request show-ja az első esemény. A 2007-ben alakult trió itthon egyedülálló módon honosította meg tavaly a jazz-kívánságműsor műfaját: közönségükkel együtt interaktív módon alakítják az új sztenderdeket felvonultató repertoárjukat. A műsor hatalmas sikere indokolta, hogy a legjobb feldolgozásokat lemezre is rögzítsék. Így kerülhet egy CD-re Beethoven, Mozart, Bartók, a Queen, Amy Winehouse, The Beatles, az ABBA, a Massive Attack és még sokan mások. A „Jazzkívánságműsor" koncertek 2010-ben indultak és sikerük a mai napig töretlen. A zenekar 3 havonta teljesíti a közönség kívánságait, bármilyen stílusú és műfajú dalt kérhetnek, melyet a trió jazzben interpretál. A koncertsorozat legjobban sikerült darabjai szerepelnek a Trió új lemezén, melynek címe természetesen nem más mint Jazzkívánságműsor.

Aztán február 15-én a tavaly decemberben nagy sikerrel startolt UFO Klub koncertsorozat következik szintén az E78-ban, ezúttal a Waste of Time, a Kamikaze Scotsmen és a Képzelt Város közreműködésével.

Március 2-án visszatér a Kodály Központba a 30Y, méghozzá a Szentimentálé című anyaggal. A színpadon ezúttal 15 zenész játszik, megmutatva a komoly és könnyűzene együvé tartozását, azt, hogy „a zene egy univerzum". A 30Y tagjain kívül a Symphonic Brass Quintet (tagjai között a PFZ zenészeivel), Csalló Roland (a Fesztiválzenekar klarinétművésze), Szűcs Qka Krisztián (az Ajkai Bányász Fúvószenekar karnagya, trombitaművész), Bóra Áron (percussion, a Kispál és a Borz volt dobosa), Rozs Tamás (a Szélkiáltó csellistája, számos színházi produkció zenei vezetője, a PTE Művészeti Karának oktatója), Egyedi Péter (Óriás, IHM) a Szentimentálé koncert teljes művészi-előadói csapata.

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr35007879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása