Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

olimpia1.jpg

Ma este kezdődnek Londonban a XXX. Nyári Olimpiai Játékok amelyen természetesen pécsi versenyzők is rajthoz állnak. Jakabos Zsuzsanna, Biczó Bence és Financsek Gábor úszókért illetve Csonka Zsófia sportlövőért izgulhatunk majd az elkövetkezendő hetekben, akik már az angol fővárosban várják, hogy eldördüljön végre a startpisztoly.

Jakabos Zsuzsanna az ANK Úszóklub versenyzője szombaton délelőtt 10-kor már csobban, úgyhogy ő sajnos nem tud részt venni a helyi idő szerint este 10-kor kezdődő megnyitón. Az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar úszónak ez már a harmadik olimpiája, ott volt 2004-ben az athéni és 2008-ban a pekingi versenyen is. A több országos csúcsot is maga mögött tudó sportolót 2005-ben Az év magyar úszója elismeréssel tüntették ki, szintén ebben az évben az NSSZ: Az év utánpótláskorú sportolója második helyezettje volt, 2008-ban pedig kiérdemelte a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztjét.

jakabos_nemzetisport.jpg

Jakabos Zsuzsanna (fotó: Nemzeti Sport)

A 19 éves Biczó Bence először indul olimpiai játékokon, július 30-án áll rajthoz a 200 pillangó előfutamán, majd kedden ha minden jól megy, jön a döntő. Az ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszó szintén rekordernek számít, két ifjúsági Európa-csúcs boldog tulajdonosa. Továbbá tavaly Junior Prima díjat is kapott.

biczobence_hatharom.jpg

Biczó Bence (fotó: hatharom.hu)

A PSN Zrt. sportlövője, Csonka Zsófia július 29-én és augusztus 1-jén indul női lég- és sportpisztoly számokban. Zsófi 2003-ban, 2010-ben és 2011-ben is Az év magyar sportlövője volt.

csonkazsofia_telesporthu.jpg

Csonka Zsófia (fotó: telesport.hu)

A szintén első olimpiás Financsek Gábor - aki a PSN Zrt. úszója - pedig a 4x100-as vegyes váltó tartalék úszója. Ő akkor állhat majd rajthoz, ha Gyurta Dániel valamiért nem tudja vállalni az indulást.

Summa summárum: hajrá Magyarország, hajrá Pécs!

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr814679633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása