Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed


Azt tudtátok, hogy a gyermeknap eredetileg nem is egy nap volt, hanem egy egész héten át tartott? A Törökországból eredeztethető eseményt hazánkban 1931 óta ünneplik és 1950 óta redukálódott egy naposra, amit mindig május utolsó vasárnapján tartanak. Egy kis változtatással ezúttal szombat lesz a gyermekek napja a Negyedben, méghozzá május 26-án. A Kanga Egyesület ez alkalomból rengeteg izgalmas gyermeknapi programmal színesíti a Negyed kínálatát.
 
Ha gyerek lennék – valahol még 33 évesen is az vagyok – biztos petíciót nyújtanék be az illetékes szerveknek, hogy ugyan már, javítsák ki azt a hivatalos dokumentumot, és írják azt az egy napot egy hétre, nekik úgyis tökmindegy, nekem/nekünk gyerekeknek pedig lehetne egy hét önfeledt játék, ami fokozottan rólunk szól. Nem mintha nem a gyerekek körül forogna a világ, csak ilyenkor kiemelt figyelem jut a legifjabbakra, és minden sarkon valami izgalmas dolog várja őket.
Mivel azonban nem vagyok hivatalosan gyerek, ellenben gyerekes (mármint szülő), így apaként fogom újra belevetni magam a nyüzsgő aprónépbe, és helyszínül a Negyedet választom majd, ahol a Kanga Egyesület szervez mindenféle tuti programot. De mit is pontosan?
 
 
Hogy ne kelljen szombaton is korán kelni, 10-től kezdődnek csak a programok, méghozzá egy állati bulival Villuth Andrással, azaz zenekuckóval és mondókázással. Majd a Sziporka Gyermekszínpad előadásában következik a sokak által igencsak kedvelt Bogyó és Babóca mesejáték változata. Táncoslábú aprók 11-től koptathatják a parkettet Dénes Anettel és a Hanga bandával. A délután 1-ig tartó szieszta alatt olyan egész nap tartó programok közül válogathatunk, mint a Zümmzümm időutazás kis és nagy felfedezőknek, állatsimogató a Pécsi Állatkerttel, Zöld Játszóház a Zöld-híd Alapítvánnyal, óriás társasjáték a nagyobbaknak, biciklis ügyességi pálya, gyermeknapi játék- és könyvvásár a Pagony Kiadóval és a Rainbow Könyvközösséggel, megismerhetjük a rendőrök munkáját, sőt, délelőtt beülhetünk egy villogó rendőrautóba, beszélgethetünk a rendőrbácsikkal, a kismamákat pedig kényelmes kuckó várja.
Délután aztán lesz könyvkészítés Kun Fruzsina illusztrátorral, a Gungula Amatőr Társulat Pipacsvirág című bábelőadása, Lilla és a Cimborák koncert illetve kézműves foglalkozás a Boltok Utcájában található Signo Galériában.
Akinek ez sem lenne elég ne csüggedjen: a Laborban egész nap vár a tudomány szórakoztató oldalát ismerhetjük meg, a Planetáriumban az űr lesz a legvégső határ, a Nosztalgia Cukorka Manufaktúrában pedig elleshetjük, hogyan készülnek a legfinomabb cukorkák, kézzel készült csoki csodák közül válogathatunk a Csoko-láda boltjában, a Sipőcz-házban pedig házi lekvárok és egyéb finomságok várnak mindenkit.
Ha még bírjuk, maradunk estig, hogy szuper távcsövekkel megnézhessük a Holdat, a Marsot és a Szaturnuszt. Aztán elégedetten hazamegyünk.
Már nem kell sokat aludni...

 

 

 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr194523774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása