Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Korábban már írtunk a Writers in Residence program keretében Pécsett is vendégeskedett szerb író nyomozásáról, amit a Negyedben is látható embernagyságú kék vázák kapcsán folytatott, és amiből könyv is született, eddig csak szerbül. A Pro Pannónia Kiadó jóvoltából azonban hamarosan magyarul is olvasható lesz ez az érdekes történetfüzér.
 
Az eredetileg bécsi megrendelésre készült kerámiákból többet gyártottak, így került a bécsi hat darab mellett kettő Palicsra és maradt további három Pécsett. Boško felkereste ezeket a helyeket, beszélt az ottani emberekkel, akik rengeteg dolgot meséltek neki. Hogy miért pont ezek a kék vázák érdekelték, egy korábban vele készített interjúban így válaszolt: „Mindig is foglalkoztatott Szabadka, de nem lokális értelemben, hanem olyan dolgok tekintetében, amelyek révén Szabadka valamilyen kapcsolatot mutat más városokkal vagy országokkal. A kék vázákkal összefüggésben elsősorban az érdekelt, hogy kitől vagy kiktől erednek.” Innentől meg már mentek a dolgok maguktól, a könyv a bizonyíték erre.
 
 
Május 14-én, hétfőn délután 5-kor a Zsolnay Kulturális Negyed Apostolos termében mutatják be a kötet magyar nyelvű változatát, mely Az azúr őrzőinek legendája címmel fog megjelenni. A könyvbemutatón itt lesz maga a szerző, továbbá Komor István, a ZSKN üzemeltetési igazgatója, Méhes Károly író, Tolnai Ottó Kossuth-díjas költő és Szirtes Gábor irodalmár, a kiadó igazgatója.
A könyv a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.
 
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr414497998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása