Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Két nap alatt annyi program volt már az I. Zsolnay Fesztiválon, hogy úgy érzem mintha már több napja menne ez az egyedülálló dzsembori. Nem a fáradtság mondatja ezt velem, sokkal inkább a rengeteg élmény és hatás ami eddig ért a Negyedben.
 
A péntekkel ellentétben a szombat már nem fél napos volt, délelőtt 10-től pezsgett a Negyed. A nappali programok nagy általánosságban a családokat és gyerekeket célozzák, de azért ki lehet fogni egy-két felnőtt programot is. Az 50 éves fennállását ünneplő Bóbitában a Péter és a farkas díszbemutatóját tartották, a Művészetek és Irodalom Házából is ismert GoBe Társulat a Bóbita szabadtéri színpadán tartott hangulatos gyermekfoglalkozást. Közben az Apostolos teremben művészeti karos zenésznövendékek játszottak. Külön piros pontot érdemelnek a szervezők, hogy a PTE Negyedben helyet kapott Művészeti Karát (illetve a Kommunikáció Tanszéket is) bevonták.
Aztán Balázs Elemér elkezdte folytatásos zenei workshopját az ArTérben. Közben egyre csak gyűltek az emberek, átlagos hétvégének tűnt ez a Negyedben, annyi különbséggel, hogy ezúttal nem csak nézelődni hanem fesztiválozni érkezett mindenki. És szemmel láthatóan többen is voltak mint egy átlagos hétvégén. Úgyhogy fenti állításomat ezennel visszavonom.
 
 
Délután fél négytől egyszer aztán csak tömegek jöttek elő mindenhonnan, Palya Bea gyársétája, a Zsolnay Színház debütáló darabja, a Tranzit és a Gyárturisták komolyabb létszámot mozgatott meg. Márta István, a Negyed első emberének zenekara, a Mandel Quartet autentikus helyszínen, az Apostolos teremben játszott historikus dallamokat. Aztán este a vajdasági hegedű virtuóz, Lajkó Félix és zenekara bűvölte a teli Pirogránit udvar közönségét, ezúttal citerával. Kétszer tapsolták vissza.
Az este folyamán az elektronikus sámán-dance hazai képviselője, a colorStar táncoltatta mezítlábas közönségét, Alba Hyseni CD esővel jutalmazta hálás közönségét, David Yengibarian pedig hozta formáját és elvarázsolta a harmonikát illetve az embereket.
Az élő közvetítés továbbra is folyamatos a bama.hu oldalán illetve itt és itt, képgalériákért pedig ide kattintsatok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr884479378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása