Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

 

A Zsolnay Kulturális Negyedben pénteken kezdődő összművészeti dzsembori – nevén nevezve a gyermeket, az I. Zsolnay Fesztivál – feltett szándéka, hogy a rengeteg zenei, színházi és képzőművészeti program mellett a felnövekvő generációt beoltsa a fesztiválozás függőséget kiváltó szérumával. Szabadtéri és zárt programok, koncertek, kézműves foglalkoztatók, bábelőadások, sőt, még az újranyíló Planetárium is csak őket várja.
 
Gondolkodás nélkül vinném a gyerekeim a Zsolnay Fesztiválra, ha korban megfelelnének már a fesztiválkövetelményeknek, azaz tudnák már élvezni a nekik szánt programokat. Merthogy abban nem lesz hiány április 27. és május 1. között a Negyedben. Lássuk micsoda jó értelemben vett kavalkád várja a legkisebbeket.
 
A városban már több helyről ismert művészeti gyermekfoglalkoztató programokon a Kulturális Labor Szociális Szövetkezet ReArt műhelye újrahasznosítással, Agócs Írisz gyermekkönyv-illusztrátor és Holló Anna grafikus pedig rajzos feladatokkal várja a gyerekeket. A Cellux csoport iparművész, képzőművész, pszichológus, pedagógus, szociológus és kertész tagjai pedig a művészet eszközeivel és nyelvével társadalmi és környezeti kérdéseket feszegetnek.
 
A Művészetek és Irodalom Házában már többször is szerepelt a GoBe Társulat. Interaktív, zenés, táncos mesejátékukban a gyermekek játsszák el Prokofjev Péter és a farkasának szereplőit.
 
Mandel Róbert, a historikus hangszerek specialistája hangszerismertetővel készül: ritkán hallható középkori zeneszerszámok és a részben feledésbe merült hangszercsodák világába ad izgalmas betekintést az érdeklődő aprónépnek.
 
 
A Planetárium is kinyitja végre kapuit a Fesztiválra! A Látogatóközpont épületében helyet kapott 8 méter széles és 6 méter magas kupola belülről igazi csillagos égbolttá és hatalmas vetítővászonná alakul. Az 50 perces előadásokra 5 éves kortól várják a gyerekeket.
 
Természetesen koncertek is lesznek kimondottan az apróknak. A Kolompos néphagyományokon alapuló zenés, játékos műsorain a gyermekek az első pillanattól kezdve részei a műsornak - szerepelnek, énekelnek, muzsikálnak az együttessel. A Kalákát pedig senkinek sem kell bemutatni. Egy Kaláka-koncert mindig különleges esemény, ugyanis a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak.
 
 
A Bóbita Bábszínház sem maradhat ki a gyerekprogramokból: Szárnyas Malac rajz- és meseíró pályázat díjkiosztó ünnepsége, Bóbita kalandtúra, Zimmezumm, Szeleburdi Gáspár és a varázshegedű, hogy csak néhányat említsünk a Bóbita Családi majálisának programjaiból.
 
És a közelmúltban megtartott főpróba után a babakocsitánc is a fesztiválon debütál!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr554472413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása