Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Nem rekordkísérletre készül a Kodály Központ, csupán egy nap alatt 5 koncertet ad a falai között a Pécsi Szimfonietta pécsi és környékbeli általános- és középiskolák diákjainak. A közel 1000 férőhelyes koncertteremben ez 5 telt házas előadást jelent. Ennyi embert egyszerre talán még nem is látott az épület, bár attól nem félek, hogy megijedne a tömegtől.   
 
A Filharmónia Dél-Dunántúli Koncertszervező és Rendező Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló koncerteken a Pannon Filharmonikusok 22 fős mini-zenekara, a Pécsi Szimfonietta játszik majd. A weboldalukon olvasható leírás szerint „a Pécsi Szimfonietta nagy szerepet vállal a Dél-dunántúli Régió ifjúságának zenei nevelésében, évi 52 koncertet ad a fiatalok számára a három megye nagyvárosaiban.” Itt kapásból letudnak egy nap alatt 5 koncertet.
 
A Szimfonietta további nagy előnye az, hogy „kiváló muzsikusai, strukturális adottsága alkalmassá teszi arra, hogy megjelenítse, közönségének bemutassa a zeneirodalom azon ritkán játszott műveit, melyek hangszer összeállításukban a klasszikus kamara szimfonikusok és a szimfonikus nagyzenekar között helyezkedik el.”
 
A holnapi műsoron Bach: Musiklisches Opfer című művének részletei, Händel: Vízizene – szvit, Haydn: 48. C-dúr szimfónia „Mária Terézia” I. tétel, Beethoven: István király – nyitány, Verdi: Aida – Győzelmi induló, Kodály: Háry János – A császári udvar bevonulása,
Ránki: Pomádé király új ruhája – I. szvit című művei szerepelnek. A zenekart Rácz Márton fogja vezényelni.
 
A hiánypótló rendezvényt ezúttal közel 5000 pécsi és környékbeli iskolás élvezheti!

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr24312028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása