Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Vicces interjúban népszerűsíti a BELGA legújabb videoklipjét. A velős mondanivalóval megáldott dal a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben biztosan felcsendül majd február 29-én, de ami még fontosabb, fellép a svéd Movits! is! De most az interjú.

 

– Mi az üzenete a legújabb, világsikert hozó Fuck You című számnak? Jól érzékelem, hogy a világbéke érdekében és az állatkínzás ellen emeltetek hangot?
Bauxit: Igen, jól látod. Lényegében ez egy posztironikus agrárimpresszionista szüfrazsett, amiben tiltakozunk az emberi létlealacsonyítása, a korrupció és ahogy te is mondtad, az állatkínzás és domesztikáció ellen.
Tokyo: Igen, igen. Is, is. A Fuck You arról szól, hogy az emberek kínozzák, kihasználják és csicskáztatják az állatokat, ugyanúgy, ahogy egymást is. Mi egyszerre szólunk az állatok és emberek nyelvén az emberekhez, hogy b.......k meg, legyen már béke.
Még: Számomra ez a szám egyszerűen az élet igenlése, a tavasz, a kikelet...
 


 


– Nehéz volt megtanulni az új szám angol szövegét? 
Még: A többieknek kicsit nehéz, de nekem könnyebb.
Bauxit: szerencsére nem volt nehéz. Nekem angolból van érettségim, csak fel kellett eleveníteni a megkopott tudást.
Tokyo: Az egyik részt sokáig egyszerűen nem tudtam kimondani. Számomra minden idegen nyelv túl idegen.

– Hogyhogy 14 év alatt még nem szoktatok hozzá a színpadi fényekhez és a mai napig napszemüvegben léptek színpadra?
Bauxit: Sosem lehet tudni, honnan jön egy lézer.
Tokyo: Én 20 éve hordok napszemüveget, azóta óvom a szememet a kíváncsi tekintetektől.
Még: Nem akarjuk, hogy idő előtt megromoljon a látásunk (lásd: Presser, stb). Még sokáig akarunk látni.


 


– A rockosabb zenekarok akusztikus dolgokkal borzasztanak; van tervben rockosabb vonal/lemez? És ha már itt tartunk, mikor lesz új lemez? Vagy megint egy hosszabb pihenés következik?
Bauxit: Volt már rockosabb vonal, a Miskolci Belga és jól is működött. Nagyon szerettük. Egy lemez mindig készülőben van, ahogy az ember él, éldegél. Aztán egyszer csak kijön.
Tokyo: Sosem pihentünk hosszabbat. Legutoljára 2007-ben kértem a többieket, hogy pihenjünk már egyet, aztán abból lett a Zigilemez. Aztán a Bëlga tavasz előtt is az volt a közkérdés, pihenjünk, vagy ellenkezőleg. Utóbbi lett. Szóval a pihenés valószínűleg maga a 'munka'.
Még: Nekünk is tervben van akusztikus lemez. Most is csinálunk ilyen számokat, de előtte egy másmilyen lemez jön idén Karácsonykor.


 


– Pécsre mivel készültök? 
Még: Egy nagy dologgal, de ez legyen meglepetés...
Bauxit: A szokásossal, ami sohasem szokásos. A spontán alkalmazkodás és önmagunkat odatevés módszerét igyekszünk használni.
Tokyo: Most arra gondoltam, ne is legyen meglepetés, és elárulom. De nem törhetem meg a hagyományt.

 

 

Bővebben az eozinmagazin.hu-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr384220457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása