Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Újabb zseniális és egyedi ötletbe futottam bele a net végtelenjében. A zord szibériai időjárás aktualitását kihasználva Patartics Zorán fejéből pattant ki, hogy mi lenne ha a Széchenyi tér átmenetileg átalakulna egy közösségi szánkópályává. Az ötlet nem olyan mint a spanyol viasz, más városban is volt már rá példa, ennek ellenére hatalmas népszerűséget biztosítana a városnak és a tér ismét bebizonyíthatná, hogy a legkülönfélébb rendezvényekre alkalmas.
 
A város nem hemzseg az alkalmi szánkópályáktól de fekvését és domborzatát tekintve van egy pár olyan hely ami már múlt szombat óta hangos a szánkózó tömegektől. A Kultúrka el is kezdte összegyűjteni azokat a helyeket ahol kiválóan lehet siklani, leginkább szánkóval. Kertvárosban rögtön kettő is van, az egyik a város talán legnagyobbika a Rózsadomb alatt, a másik a Melinda utcai garázssor mellett, a lőtéri domboknál. Van még publikus pálya a Rókus-dombon, a Makár-tetőn és a Remeteréten, meg természetesen egy csomó helyen a Mecsekben, de most a városra fókuszálunk.
 


Szánkózás Pécs nagyobb térképen való megjelenítése

Hatalmas ötlet a fő térre szánkópályát álmodni, és elképesztő ha meg is valósítják! Simán fel lehetne kérni a hazai energiaital forgalmazókat támogatónak, ők számos téli extrém sport versenyen ott vannak, a Pannonpower meg biztosíthatná a pálya szélét kijelölő szalmabálákat. Zorán A Fal oldalán peremes vályúk és extra ugratók kialakítását javasolja, teljes mértékben egyetértek vele, hogy ne csak csúszni, hanem akkor már figurázni is lehessen.
 
És, hogy mivel kéne összekotorni a havat? Szerintem a társadalmi munka is működne, de a városban már számos Józsi tevékenykedik a hó beállta óta a takarításban saját gépével, jó kis reklám lehetne ez nekik.
 
Ha már a Kossuth téri alkalmi korcsolyapálya nem valósult meg egy 2004-es pályázat győztes projektjeként, legalább szánkópályánk legyen, így benne lehetnénk nem csak az országos hanem a nemzetközi sajtóban is. És végre nem negatív hírekkel.

1 komment

Címkék: város

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr324083254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2012.02.10. 16:32:31

ekf.afal.hu/otletfal/attekinto?temaID=64 ( akik nem olvasták volna ott.)
Majd minden online "újság" hozta ezt a hírt, szerintem érdemes azokban a hozzászólásokat is átnézni. (a szervezőknek és a leendő "téli sportokat űzőknek.")
Kultúrkának : esetleg a Béke-park ?
(Jó régen olvastam terveket,hogy gördeszka pálya... és ilyenek. (nyárra)
süti beállítások módosítása