Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Habár nem az én ötletem, de franchise gondolatként akár Pécsett is lehetne alkalmazni azt a zseniális bécsi agyszüleményt, melynek eredményeképpen egy használaton kívüli szabóságból némi kreativitással, na meg persze pénzzel hotelszobát alakított ki a Kohlmayr - Lutter - Knapp építésztrió. Az Urbanauts Street Loft nevű projektjének lényege, hogy a bécsi belváros 20 négyzetméter körüli, üresen álló üzlethelyiségeit a környékbeli művészek segítségével szálláshelyekké alakítják.
 

A Street Loft kitalálói
 
Nos, valljuk be, Pécs több szempontból is tökéletes választás lehetne ennek megvalósítására: üres üzletekben is bővelkedünk és művész is lenne nem kevés, aki beszállna egy ilyen dologba. Ami egyébként sógorainknál igen jól működik, annak ellenére, hogy még csak egy ilyen üzletet alakítottak át. Jártak már szinte minden földrészről az egyedi hotelszobában, ami után egyre többen érdeklődnek, pedig recepció nincs, a reggelit sem hozzák ágyba, hanem a szomszédos vendéglőig kell sétálni, és wellnessben sem erős a hely, viszont az is van a környéken. Az egy éjszakára 120 euróért bérelhető üzlethelyiség kirakatát megtartották, így aktuális bérlője egy roló segítségével betekintést engedhet életébe vagy akár kibámulhat az ablakon és eggyé olvadhat a várossal, de el is választhatja magát a külvilágtól.
 

Én személy szerint kipróbálnám a nagyüzemi szálláshelyekkel ellentétben, hiszen nincs zsúfoltság, nem kell az egész szállodán végiggyalogolni, nincs idegesítő recepciós és legfőképp nincs szállodafíling.
 
Pécsett a belvárosban is nagy keletje lenne egy-két ilyen jellegű „hotelszobának” csak itt nem bicajt kéne biztosítani a vendégeknek a szobához, hanem mondjuk egy-egy Segway-t, amivel a Mecsek városba lenyúló lankáit is bárki könnyedén bejárhatja, és akkor aztán tényleg megvalósulna a látványturizmus netovábbja...    
 

2 komment

Címkék: város

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr124071601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2012.02.07. 15:34:48

Tippem : esetleg beküldeni az ekf afal hu - nak is !
Amúgy itt egy másik javaslat
ekf.afal.hu/otletfal/attekinto?temaID=46
süti beállítások módosítása