Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Szinte belekívánja magát a mai felfedezésem az utóbbi időben vesézett street art témakörbe. Reggeli haladásom folyamán pillantottam meg a Felsővámház utcában ezt az elsőre csak újabb stencil alkotásnak tűnő, ám valójában utcanév táblaként funkcionáló ábrát. Művészeti értékét most ne vitassuk, talán nem is ez volt az elsődleges cél, sokkal inkább egyfajta költséghatékony alternatíva bemutatása a feltételezhetően drága pénzért legyártott fém táblák cseréje/pótlása kapcsán.
 
 
Az utca egyébként, mint ahogy a szöveg falon látható aránya is mutatja, eltörpül Erzsébet mellett, ugyanis ez az utcaszakasz sokkal inkább definiálható köznek semmint utcának. Erzsébet egyébként valós, a Google Maps is tanúbizonyságot ad létezéséről: a Felsővámház és az Ady Endre utca között terül el.
 
 
A kézikocsik és egyéb kézi hajtású szállító és közvetítő járművek korában talán még aktív átmenő forgalom is tapasztalható volt itt, ma azonban csak az új építésű társasház ad egyfajta kontrasztot a mellette lapuló, az ingatlanhirdetésekben csak „felújítandó vagy bontandó” kategóriába sorolt házikóval.
Az ábra meggondolandó lehetne a döntnökök számára, akik egyrészt spórolásból, másrészt a dolgozószobákban megbújó grafikusmágusok kiugrasztása céljából versenyt hirdethetnének a stencilforradalmároknak, hogy az eltűnt vagy cserére érett táblák helyére valami egységes koncepció alapján de mégis egyedi munkákat készítve dobják már egy kicsit fel a városképet. Hisz a lényeg a részletekben rejlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr673349651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2011.11.04. 07:42:59

Kb. majd 9 éve költöztem egy utcába (esetleg Google maps-ban Kovácstelep ...) Anno végigfotóztam (önszorgalomból) az elég sokféle utcanévtáblát ! (rozsdás,olvashatatlan,összegraffitizett- stb.)Amikor még voltak a városgondnokok (!)- megküldtem a "mienknek" - stb.
Utcánkba 2003-ban csináltattam egy utcanévtáblát ( "önerőból")- amit - bár műanyagból volt (!)- a "színesfémgyűjtők ?" letépték/elvitték. Azóta csináltattam egy újabbat!
OK!- aki A-t mond, mondjon B-t is ! - a(z) 7634 Pécs Ürögi fasorból nyílik egy utca,- (Ny-i irányban) - ott valaki (?) csináltatott egy új utcanévtáblát ! Ezúton is elismerésem... (bár lehet, hogy "önkormányzati ismertséggel?"...hiszen a többi tábla majd' 9 éve... nem változott.
Tipp: érdemes pl. a házszámok (házszámtáblák) milyenségét is figyelni ! (Keresem a régebbi cikkeket a volt városgondnokokról) - kis türelem ! :-)

futótűz 2011.11.04. 07:53:52

"retro"
www.bama.hu/baranya/kozelet/megerositett-jogositvanyokkal-rendelkeznek-a-varosgondnokok-234678
(ha működik - benne a (volt) térkép is )
Mielőtt "félreértenének" : nem csak én !- mások is, egy igen szimpatikus,a lehetőségeihez képest (!) tenni akaró embert ismerhettünk meg Csöme László (3-as körzet ?) személyében.
(valóban voltak "dolgok"- amiket a bejelentést követően - rövid határidővel megoldottak!) - Bocs' nem egészen úgy, mint pl. a napokban,-az Ércbányász u. sarkáról eltulajdonított csatornafedél-ügyet. (de az egy más történet.)
süti beállítások módosítása