Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Akármennyire is szeretnénk, hogy valamelyik magyar város, akár Pécs is Banksy és a hasonló kaliberű street art-osok mekkája legyen, meg kell elégedjünk a sokszor inkább csak esztétikai jelentőséggel bíró rajzokkal, üzenetet, jelentést a legtöbb esetben nem nagyon kell keresnünk. Ez néha jó, de amikor már a sokadik stencil vagy graffiti mellett megyünk el és nem látjuk a célját, azaz nem fejez ki semmit, akkor már kissé unalmasnak, mi több feleslegesnek tűnik ez a fajta kifejezési forma. Ezért amellett, hogy ismét bemutatunk néhány művet, ezúttal a pécsi belvárosból, felhívom a pécsi street art társadalom képviselőit, hogy szedjék össze magukat és mutassák meg, hogy több is van bennük annál, hogy csak "rajzolgassanak". Ez lassan egy művészeti ág, és Pécs, a kultúra városa nem engedheti meg magának, hogy falain csak félkész rajzok, üzenet nélküli ábrák meredezzenek.
 
 
Az amúgy is kevés számú rajz között rendkívül nehéz megtalálni azokat, amelyek érdemes a bemutatásra, a cikkben közölt belvárosi ábrák is nagy jóindulattal estek át a szűrőn. Tudtok ennél többet is, úgy gondolom.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr113279808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása