Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
És tették mindezt legálisan! Nem kell aggódni, nem szabadnapos a közbiztonság, sőt, rendőri felügyelettel készül(t) az a hatalmas graffiti egy busz oldalán a Konzum áruháznál, amit az Autómentes nap keretein belül készítettek helyi firkászok, miközben reggel 9-től a busz belsejében DJ-k pörgették a lemezeket. Persze a busz sem mindennapi, hanem maga a frissen kinevezett, az egyetem és a Tudásközpont közlekedő 30y jelzésű járat. A jó idő és a sok bámészkodó pedig tökéletes közönséget alkotott ehhez a statikus Love Parade-hez.
 
 
Célzottan érkeztem a Kossuth térre és a Konzum áruházhoz, ugyanis már jó előre kíváncsi voltam, hogy fog elsülni a buszból zenélés és a legális firkálás a közönség szeme láttára.
A buszt egyébként az Ökováros Alapítvány szervezte le, a DJ-ket pedig a Periszkóp Rádió szolgáltatta. Elnézve a járókelőket inkább érdekelte őket, mint hogy apatikusan vagy fanyalogva haladtak volna tovább a virágládákkal és kézműves portékákkal optikailag megtuningolt buszsáv mellett a Rákóczi úton. Annak ellenére, hogy a busz dekorálást kortól függetlenül hirdették meg, leginkább a pécsi falfirkász társadalom képviseltette magát és fújta a buszokat körbe többnyire bringás témájú képekkel. Jó hír, hogy ez a graffiti nem lesz az enyészeté, és nem radírozzák le egyből, a 30y járat így, feldíszítve közlekedik majd megszokott útvonalán.
 
 
Említést érdemel még azért a Velosophie busz mellett felállított rapid bicajszervize, továbbá a bringagálya is, amit ugyan működés közben nem nagyon láttunk, de például céges rendezvényekre a menedzserek megizzasztása céljából kitűnő opció. Egy autó alvázára 12 bringát szerelnek és ezekkel lehet hajtani a szerkezetet. Majdnem olyan mint a balatoni nyaralásokon a bringóhintó.
 
 
Az épület túloldala, a Kossuth tér is tele volt rendezvénnyel és fiatalokkal: csoportos zumba, capoeira, spinning, sőt, streetball bajnokság is népszerűsítette az egészséges életmódot. A kényelmesebbek ökotudatos termékbemutatók, csoportos gyerekfoglalkozások, ökotanácsadás és különböző vetélkedők közül válogathattak.
 
 
Az mondjuk egy kicsit furcsa volt, hogy pont az Autómentes napra cipelte ki a Toyota a legújabb Auris modelljét, ami ha hybrid is, mégiscsak autó. És a sok gyerekprogram között a gokartozás és a régi lábbal hajtós Moszkvicsokkal való „száguldozás” sem igazán az autózástól eltérő alternatívákat népszerűsítette. De legalább környezetbarát volt.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr333245871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása