Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
És ízlett! Na, de ne menjünk ennyire előre, nézzük csak miről is van szó? Az ország tortája tulajdonképpen Magyarország születésnapjára, augusztus 20-ra készül, 2007 óta minden évben. Az egész akció a Miniszterelnöki Hivataltól indult, amely felkérte Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületét, hogy alkossa meg az Ország Tortája receptjét. Négy éve a Madártej torta, 2008-ban a Szatmári szilva torta, 2009-ben pedig a Pándi meggytorta lett az ország tortája a Zila Kávéház jóvoltából, akárcsak az idei kecskeméti barackos kölestorta, amelyet szintén ők találtak ki. 2010-ben a veresegyházi Sulyán Cukrászda szilvagombóc tortája volt a befutó. De milyen is az íze az idei nyertesnek?
 
Már a neve is jelzi, hogy ez a süti nem az a fajta gyomornehezítő, mint vajkrémes társai. Rém egyszerű a torta: az alap egy rizsfelfújt szerű tészta, benne a kölessel, aminek nincs hangsúlyos íze így jól megfér a többi hozzávalóval. Az erre kerülő réteg zselatin és kötőanyag nélkül készül, többek között túró, mandulaliszt és lenmag felhasználásával és a tetején kialakított „medencébe” kerül a finom baracklekvár.

 


Így néz ki eredetiben
 
Az interneten már fellelhető a recept, sőt video is segít a helyes elkészítésben. Nem olcsó mulatság egy szelet kecskeméti barackos kölestorta, mi a pécsi Kossuth tér egyik kávézójában ettünk egyet 530 forintért, de nem sajnáltuk az összeget, megérte megkóstolni, még az is lehet, hogy rászokunk. És várjuk a véleményeket, kinek mennyire ízlett!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr903238230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása