Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Húszezer vendégéjszaka holtszezonban – írja a Pécsma.hu, ugyanis a nyár kellős közepén a 2011-es Szenior Tájékozódási Futó Világbajnokság 43 országból érkező mintegy 3600 versenyzője és kísérői ennyi időt töltöttek Pécsett. Finnországból, Svédországból, Norvégiából, Brazíliából de Új-Kaledóniából és a Dél-Afrikai Köztársaságból is jöttek futók szép számmal. A pécsi szállodák szinte teljes kihasználtsággal működtek, a vendéglátósok sem panaszkodtak, olvasható a cikkben. Ezeken felül szervezett túrák keretében ismerkedhettek az ide látogatók a város nevezetességeivel, látnivalóival.
 
Üdvözlendő ez azért is, mert sajnos Pécs is azon városok közé tartozik, ahonnan inkább elmennek nyáron az emberek, ugyanis egyrészt a rengeteg egyetemista jó része vidéki, továbbá Pécsnek nincs tó- vagy tengerpartja, így a legforróbb évszak nem a legkedveltebb időszak a város meglátogatására.
 
Ezért is volt felüdülés a helyi turizmusban ez a sportesemény, ami alapvetően nem hagyományos értelemben vett turistákat hozott Pécsre, a végeredmény ennek ellenére mégis arról tanúskodik, hogy a sportolók és kísérőik párhuzamosan növelték a vendéglátás és a kulturális intézmények bevételeit.
 
És ha még hozzá vesszük azt is, hogy egy-két hónappal ezelőtt Pécs a vendegvaro.hu turisztikai weboldal internetes szavazásán az előkelő második helyet szerezte meg, akkor megnyugodhatunk, hogy a kultúra városa nem az elveszett város. A szavazás arra kereste a választ, hogy hová utaznának legszívesebben az emberek Magyarországon. Három héten át közel 25 000-en voksoltak 2 500 magyar településre. Pécs 4067 szavazattal lett második a kezdetektől vezető Sopron mellett. Utóbbi 5770 szavazatot szerzett. A dobogóra felkerült még Eger, de Hajdúszoboszló, Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Szeged, Gyula és Zalakaros is benne van az első tízben.
 
Ezt már csak fokozni tudjuk azzal, hogy olyan nagy külföldi sajtóorgánumok is előszeretettel cikkeznek Pécsről, mint az Irish Independent, Írország nagy napilapja, melyben egy kétoldalas cikk jelent meg a városról. Nem mellesleg igen pozitív kicsengéssel.
 
 
Fotó: baranya
 
 
Dobj egy lájkot ha tetszett a cikk és a blog:

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr263100284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása