Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Ki emlékszik a 2009-2010-es pécsi szilveszterre a Széchenyi téren? Feltételezhetően sokan, hiszen akkor is, mint mindig dugig volt a főtér és több ezren ünnepeltek, méghozzá az este fő hangulatfelelőse, a New York Ska Jazz Ensemble zenéjére. Nos, hölgyek és urak, jó hír a nyár közepén a zenészek ismét a városba látogatnak. A helyszín ezúttal a Pécsi Est Café, pezsgő és virsli fogyasztása ezúttal is megengedett, a szerpentineket, dudákat és nagykabátokat viszont kéretik otthon hagyni.

 

Lesz akiknek szilveszteri nosztalgia és lesz akiknek új élményt jelent majd a július 16-i New York Ska Jazz Ensemble a Pécsi Est Caféban, ahol a zenekar új, Double Edge című albumának lemezbemutató koncertjét tartja. A 2 évvel ezelőtti buliból kiindulva jelentős tömegmozgásra számíthatunk, bár nem hinnénk hogy bárki is megszakítaná ezért a jól megérdemelt éves nyaralását, viszont, aki a városban vagy környékén marad annak mondhatni kötelező program a banda európai koncertkörútjának pécsi kitérője.

 


 

A ritmusos ska-t és a variálós jazz-t mesterien ötvöző zenekar az elsők között lépte át a határt a vasfüggöny megszűnése után és ismertette meg a hazai közönséggel a műfaj igazi arcát. 1994 alakulásuk óta 6 albumot tettek le az asztalra és megannyi koncert és fesztivál van már a hátuk mögött, köztük olyanok, mint a North Sea Jazz Festival, a Montreal Jazz Festival, a Quebec Festival de Musique, a Sziget Fesztivál, a Bob Marley Reggae Fesztivál stb.

 

 

„Az NYSJE koncertjei csak úgy szikráznak az energiától, örömtől, és a kreativitástól, pazar látvány és elképesztően összetett és ütős hangzás jellemzi őket, miközben különös kinetikus ska stílusra formáznak nagy jazz klasszikusokat, képesek simán és elképesztő szellemességgel összeházasítani a dancehall, reggae, rocksteady jazz és egyéb stílusokat. Igazi koncertbanda.” - írják a Pécsi Est Café oldalán.

A koncert ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr463050420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása