Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Korábban olvashattatok már a blogon Pécs elektronikus zenei helyzetéről, autentikus forrásból méghozzá: Bodoo és a Space Inhalerz is beszámolt tapasztalatairól és a megváltozott helyzetről, ami sokak meglátása szerint sem olyan mint régen volt, azaz nem túl idilli. Nekem viszont mostanság úgy tűnik, hogy pozitív irányba kezd változni a partiélet, tekintve, hogy az FPT-s srácok is egyre aktívabban pakolgatnak lemezeket, és a Zsolnay Kulturális Negyed újonnan nyíló helyei is vonzzák a jobbnál jobb programokat. A közeljövőben DJ Vadim, Jon Kennedy és Zoohacker is a városba látogat.

Pécs hajdanán egy mini Budapest volt a zenei életet tekintve, az elektronikus vonalat nézve pedig arányaiban volt olyan jelentős mint a fővárosi vonulat. A helyi Tilos Rádió a Publikum, majd később GFM Rádió mágnesként vonzotta az újabb és újabb lemezlovasokat, akik egy idő után megelégelve az éter és a rádiós helység szűkösségét kiszabadultak az éjszakába és pár év alatt legendás hellyé tették Pécset az elektronikus zenei térképen. DJ és szórakozóhely is volt is volt bőven, no meg érdeklődő és fizetőképes kereslet. A helyi arcokon kívül rengeteg fővárosi és hazai DJ, sőt külföldi nevek is megfordultak a városban, úgy mint a jungle nagyágyú Bassface Sascha, vagy a japánok egyik közkedvelt exportcikke, DJ Krush. Aztán egyszer csak azt vette észre az ember, hogy mintha eltűnt volna ez a vonal a városból, vagy legalábbis átalakult, de minden esetre mérséklődött. Majd szokás lett csapatban zenélni, jött a Space Inhalerz és az Fiatal Pornósztárok is kezdenek feléledni parti szempontból, amit csak üdvözölni tudok. Hab a tortán, hogy a következő hetekben őket kiegészítve újabb külföldi nagyágyúk látogatnak Pécsre: most szombaton, azaz 21-én a szinte már hazajáró Jon Kennedy érkezik jól megpakolt lemeztáskájával, de az oldalán is csak egy TBC nevű hely található, amit én személy szerint nem tudtam beazonosítani, úgyhogy ha valaki tudja a megfejtést ossza meg velem és egészen a Zsolnay Kulturális Negyedben lévő ArTér parkettjéig jön:    



A Zsolnay Kulturális Negyedbe költözött ifjúsági Ház, az E78 már hangolódik rendesen, a Punnany-s fiúk és Kulka János is egyengették a hangzást, ezúttal viszont a hazai elektronikus zene üdvöskéje, Zoohacker érkezik mini zenekarával, azaz: Fábián Juli énekessel, Sárik Péter zongoristával, Katona Gergely Tamás a.k.a Greg Note fúvóssal és Udvarhelyi Gábor gitárossal.

 

A 2012-es tél legnagyobb durranása viszont az angol Ninja Tune kiadó egyik húzóneve, DJ Vadim lesz, aki kerek 20 éve kötelezte el magát az elektronika mellett és még '95-ben jött ki első lemeze. A zenélés mellett lemezkiadót vezet, menedzserkedik és légikilométer milliomos, ugyanis az eltelt két dekád alatt szétturnézta a világot: 2500 show 60 országban azért nem semmi. Dolgozott olyan nevekkel/neveknek mint Stevie Wonder, DJ Krush, The Roots és a Super Furry Animals, írt zenéket Absolut Vodka, Nokia, Sin City, EA Sports MTV reklámokhoz is. Lássuk mit tud élőben, úgyhogy február 24-én irány a Zsolnay Kulturális Negyed!  

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr343554530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása