Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
A facebook-on szörfölgetve lettem figyelmes egy olyan bejegyzésre a napokban, ami mellett nem lehetett elmenni szótlanul: „A polgármester irodájából hazatérve jelentjük, hogy a mai naptól Pécsett, a Széchenyi téren legális az utcatánc. (!!!!)” Rögtön forródrótos kapcsolatot létesítettem a bejegyzést író Nagy Zsolttal, aki nem mellesleg európa bajnok break táncos és a pécsi Enemy Squad break csapat oszlopos tagja. Ő pedig megnyugtatott, hogy ez nem kacsa, a hír igaz!
 
Egy régóta húzódó probléma végére sikerült most részben pontot tenni. A tavalyi EKF évvel ellentétben, amikor a városban sok rendezvényen és helyszínen fellépett a csapat, idén már nem táncolhattak közterületen, mondván ez jogszabályba ütköző cselekedet. Pedig van a városban körülbelül 10-15 fiatal - köztük európa- és világbajnok táncosok - aki erre tette fel az életét, hetente hatszor edz és az utcatáncon kívül nincs más megélhetési lehetősége. És bár ezt minden nyáron Európa nagyvárosaiban teszik, ennek ellenére szerették volna megtartani ezt a lehetőséget saját városukban is.
 
 
A külföldön igen foglalkoztatott break-esek tehát nem nyugodtak bele ebbe a helyzetbe, nem hitték el, hogy szülővárosukban ilyen lehet. A pár héttel ezelőtti uránvárosi 37 négyzetméter elnevezésű köztéri alkotás megnyitójára is őket hívták, ahol az eredeti elképzeléssel ellentétben, miszerint színpadon kellett volna táncolniuk, maga a polgármester szervezői csapata kérte őket, hogy hozzanak magukkal szőnyeget, hiszen így igazán autentikus a produkció. Meg is lett az eredménye, hatalmas show-t csináltak a betontömbök között.
 
A folytatásban aztán múlt hét csütörtökön egy személyes találkozóra is sor került a pécsi Városházán, Páva Zsolt irodájában, ahol a Közterület Felügyelet vezetője is jelen volt. A laza, szinte baráti hangvételű beszélgetés során egy szóbeli megállapodás született arról, hogy a Széchenyi tér szökőkút feletti részére, ahol eddig is táncoltak a fiatalok, ezentúl is kivonulhatnak, csak előtte tájékoztatniuk kell az illetékes szerveket. Cserébe vállalták, hogy bizonyos rendezvényeken fellépnek majd.
 
Szóval részben ismét legális az utcatánc Pécsett, amit az Enemy Squad is hamarosan megünnepel egy köztéri fellépéssel, csak még össze kell rántani hozzá a csapatot, akik időközben tánciskolát alapítottak és javában toborozzák a break-elni vágyó fiatalokat!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr863238060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása