Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

 
A legjobb időpontot találtam, hogy írjak a pécsi Kritikus Tömeg jövő keddi felvonulásáról, ugyanis éppen ma van az évfordulója annak, hogy bizonyos Albert Hofmann először kóstolta meg később LSD néven elhíresült kotyvasztását, ami után bringára pattant és hazatekert... Ha nem is Hoffmann bácsira emlékezve, de a PTE és a Zsolnay Kulturális Negyed közt építendő bicikliútra koncentrálva várják a szervezők a drótszamaras népeket április 24-én.
 
A téma és az útvonal nagyon is aktuális, ugyanis a közeljövőben megkezdődhet a PTE Ifjúság úti tömbjét a Zsolnay Kulturális Negyeddel összekötő bicikliút építése, kialakítása, amire a város pályázaton nyert támogatást. Az útvonal számos olyan szakaszt is magában foglal, ahol egyirányú utcák vannak. A pécsi biciklis szervezetek ujjonganak örömükben, mert végre hasznosították az EKF 2006-os ötletpályázatára beadott munkájukat, amiben pont ezekre a helyzetekre próbáltak megoldást találni. Sőt, a bicikliút tervezésénél is megkérdezték végre őket, bár nem mindegyik javaslatuk került bele a tervekbe, ezért is indul most a tömeg, hogy felhívja a figyelmet ezekre a hiányosságokra.
A menet április 24-én, kedden délután fél ötkor a PTE TTK-BTK főépülete előtti udvarról indul, részletes útvonal a Kritikus Tömeg weboldalán látható. A vonulás a Zsolnay Kulturális Negyeden keresztül a Balokány-ligetbe érkezik majd, ahol Periszkóp DJ-k, skid, trackdown, bringaszépségverseny, flatland bmx és bringapóló várják a népeket.
De itt nincs még vége a mókának: hivatalos afterparty lesz a Negyedben, pontosabban az E78-ban a Soul Chambers-szel és a Crybabies-zel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr584460986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása