Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Majdnem elfelejtettem szólni arról, milyen frankó kis forralt boros tárlatvezetésen jártam múlt hétvégén a Cella Septichorában és a világörökségi helyszíneken. Igaz az "ivásra" csak a munka végeztével került sor, de mire bejártuk a helyszíneket pont kapóra jött a Radó pince bögrében szervírozott lélek- és testmelegítője.
 
Nem voltunk sokan a Cellában, talán ez adta a meghittségét az eseménynek és legfőképp az a nem elhanyagolandó opció, hogy ezáltal nem kellett a másik nyakára mászni, hogy lássak és halljak is valamit abból az idegen- illetve tárlatvezetésből amiért a forralt borral együtt fizettem 1600 forintot.  Ez elsőre kicsit soknak hangzik, de ha belegondolok, hogy ilyen komplex tárlatvezetés amúgy nem nagyon van és mindezek mellett még itatnak is, na akkor azt mondom, hogy nincs is ennél tökéletesebb vasárnap délutáni kultúr- vagyis hogy turistaprogram a belvárosban. És tekintve, hogy milyen zimankókat jósolnak most hétvégére, tulajdonképpen nem is nagyon akad alkalmasabb program azok számára, akik a lakásból kimozdulnának de nem hagynák el a várost.
 

Én is így voltam ezzel múlt héten. Megvolt a vasárnapi ebéd, természetesen jó kis házi tyúkhúslevessel, amire természetesen rá kellett pihenni, majd összeszedtem magam és bevettem a belvárost. Délután 3-kor indult a vezetés, amire előzetesen, péntek estig kellet jelentkezni (akárcsak ezen a héten). Megnéztük a Cella Septichorát, benne a szarkofágot, a sírkamrákat és a nyolcszögű sírkápolnát, majd átballagtunk a Dóm térre az Ókeresztény Mauzóleumba végül következtek az Apáca utca sírkamrái és síremlékei. Kellemes kis délutáni séta volt, ami után bizony jó volt lehörpinteni azt a jófajta, vendégmarasztaló forralt bort, aminek azon kívül, hogy elkényeztette az ízlelőbimbókat, volt még egy nagyon pozitív hatása is. A forró bögrét szorongatva ugyanis a látottakat nem a helyszínt elhagyva, modern és a történelmitől jelentősen eltérő környezetben, hanem még a Cella Septichora falai között, mondhatni autentikus miliőben dolgozhattam fel, így az élmény még inkább megmaradt bennem. Most vasárnap is lesz ilyen tárlatvezetés, viszem is a barátokat!
Tessék gyorsan jelentkezni, hogy időben elkezdhessék főzni a forralt bort!
 
Fotók:Tóth László
 

1 komment

Címkék: város

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr464058927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujoba 2012.02.04. 15:06:18

Sajnos a rendkívüli idő miatt a forralt borozás elmarad, de mindenkit várnak két hét múlva!

forrás: facebook.com/pecsorokseg
süti beállítások módosítása