Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
A facebook, mint a kommunikációs formák és csatornák új nemzedéke rengeteg eddig nem ismert vagy ismert, de új formát öltött lehetőséget rejt magában. Például, célunk eléréséhez létrehozhatunk egy csoportot, amihez ha jelentős mennyiségű ember csatlakozik, imánk akár még meghallgatásra is találhat. Valószínűleg ez vezérelte a Peter Gabriel koncertet a Kodály Központba csoport létrehozóit is, akik a Kodály Központ 2012-es programnaptárjában hiába keresték kedvencüket.
 
Mondjuk nem is ígérte senki, hogy Magyarországra, különösképp Pécsre látogat az egykori Genesis zenekar 61 éves, négyszeres Grammy-díjas tagja, Peter Brian Gabriel. Talán pont ez motiválta azt vagy azokat, aki(k) által elindult a legújabb közösségi kezdeményezés a facebook-on, melynek lényege, hogy az oldalhoz csatlakozók ez irányú szándékukkal egyúttal leteszik voksukat amellett, hogy nevezett zenész tiszteletét tegye idén a világszínvonalú hangversenyteremben. Mondjuk én is örülnék egy Peter Gabriel koncertnek a Kodályban, a hely is alkalmas rá, az előadó is méltó a környezethez, ámbátor félő, hogy az öreg vendégszereplése nem férne bele a költségvetésbe.
Annak ellenére, hogy a 2011-es évben is pazar volt a felhozatal, hiszen hazai részről megfordult a Kodály színpadán Lajkó Félix, a Budapest Bár, a Punnany Massif, Palya Bea, a 30y, a Nemzetközi Jazz Hétvége keretében a Babos Projekt, a Kaláka Kányádi Sándorral, Presser Gábor és az amerikai blues legenda, Karen Carrol, debütált a Bösendorfer és Steinway zongora, de járt itt Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla és a Ghymes is.
Nem beszélve a külföldi fellépőkről: Dead Combo,
Jan Garbarek és Trilok Gurtu, a japán ütősők, a Gocoo, Kobayashi Ken Ichiro, Iva Bittova, Avishai Cohen és a Harlem Gospel Choir, természetesen a teljesség igénye nélkül.
Szóval egy kicsit reménykedem én is, hogy ez a színvonalas repertoár bővülhet egy ilyen világsztárral, még ha nem is olyan olcsó. Ha kell, szerintem gyűjtést is szerveznek neki a közösségi oldalon! A videót nézve talán még én is adnék bele:
 
 
 
 

 

1 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr313514117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darabolos pingvin 2012.01.03. 18:04:24

Pont csak talán az egyetlen lényeges koncert maradt el a megijedt szervezők miatt tavaly.

EAST

A többi felsorolt zenekart könnyedén meg lehet nézni az országban bárhol.
süti beállítások módosítása