Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

  

Nem bírtam kihagyni ezt az alkalmi szóösszetételt a nyíregyházi Jurij kapcsán, akiknek persze semmi közük az űrhajóshoz, legalábbis, mint egyenes ági leszármazottak. Ma este a Szenesben tiszteletüket teszik és muszáj felhívni a figyelmet erre a fain kis koncertre, ugyanis pár éve még kezdőbb korukban a csapnivaló akusztikával rendelkező POTE aulát próbálták megszelídíteni a 30y-nal, ami persze nem sikerült egyiküknek sem, azonban olyan mély benyomást tettek bennem akkor, hogy azt mertem mondani, ez jobb mint az ipszi. Akkor legalábbis az volt.

 

 Aztán rájöttem, hogy tök más, de a maga nemében mindkettő zenekar rohadt jó. A Jurij is a Kispál és a Borz által kitaposott modern alter vonal sárga útján halad a nagy varázsló irányába, amit ma már indie-nek szokás nevezni szakmaibb körökben. Az Alföld északkeleti csücskében is érezhetően van valami a levegőben, mert ezek a srácok nem ragadtak meg a szokásos akkordoknál, ritmusoknál és szövegeknél, nem akarnak filozofálni, tarisznyákat megtölteni felesleges gondolatokkal, csak fogják a hangszereiket, néha akusztikusan, néha pedig kicsit megvadulva táncoltatnak, énekeltetnek, ahogy az egy jó zenésztől elvárható. Persze a szórakoztató műfaj nemesebbik oldalán maradva.
 
 
Az este kötelező minden ipszi rajongónak is, ugyanis a zenekar Kék a pólóm című száma benne van Beck Zoli Top5 kedvenc magyar dalai között!  
Tehát ideális szerda esti észvesztés ma a Szenesben!
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr183386809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása