Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Igencsak kihalt a mediterrán fővárosból a jazz, mint olyan, így meglehetősen üdítő pillanat lesz szeptember 7-ik napja, amikor is a svéd Mats Gustafsson és Per-Åke Holmlander zenekara, a Swedish Azz látogat a pár hónapja megnyílt, félig open air, félig tetővel rendelkező Ti-Ti-tá-ba.
 
Mats, aki szaxofonjából és élő elektronikus hangszereiből csikar ki hangokat illetve Per-Åke, aki tubán és cimbasso-n játszik az improvizáció olyan nagymestereit (Kjell Nordeson – vibrafon, dieb13 – lemezjátszók és elektronika, Eric Carlsson – dob) gyűjtötte maga köré, akik az 50-es és 60-as évek svéd jazz zenéinek is nagy rajongói. A jazz Svédországban az 50-es években élte aranykorát, ami alapvetően az amerikai nyugati parti jazz-ből táplálkozott amihez a svédek is hozzárakták saját stílusukat és elegyítették például népzenével.
 
 
A Swedish Azz a klasszikus jazz és a modern, kísérletező zenei irányzatok egyfajta elegye. “Szeretnénk kitalálni, legalábbis kipróbálni, mi történik ha ezeket a dallamokat összekötjük élő elektronikus hangszerekkel és kísérletekkel, felhasználva a szabadimprovizáció adta lehetőségeket.”
 
A koncert előtt és után Gelasmusmarasmus és m_spot válogat hanglemezeket.
Belépődíj: 300 Ft, PTE-MK- és Periszkóp-hallgatóknak 250 Ft.
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr833171019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása