Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
Fotó: Rockmaraton
 
A Malomvölgyi Arborétum békés miliőjét hétfőtől egy hétig felváltja a hosszú haj-villanygitár-zsebtelepes mikrofon-szörnypóló uralta embertömeg, azaz kezdetét veszi a soron következő Rockmaraton.
 
A rock and roll egy életmód, ennek ellenére sokan vannak azok is, akik ha csak egy hétre, de otthagyják a gyárat, az irodát és nyíltan vállalják az egy hétig tartó fetrengést a mocsokban. És ez így a jó, a Rockmaraton nem yuppie találkozó, nem fehérgalléros dzsembori, itt, kérem a keményzene oltárán áldoznak a hét minden percében, legyen az esőben vagy sárban, hidegben vagy fagyban, aki itt van az mind kiereszti a haját és a hangját, országos cimbora lesz a punkból és a gótikus metált kedvelőből, a fehér trikós hardcore fenegyerekből és a farmerkabátos hobóból. Ugyanis ez egy családi rendezvény. Meglehetősen sok sérülést okozó ruhadarabot hordanak az itt egybegyűltek, de, közel 15 éves fesztiválmúltamat tekintve mégis itt találkoztam a legkevesebb balhéval, erőszakkal. A fesztivál vadsága ellenére a részt vevők ha nem is szolidan, de kontrolláltan őrülnek meg egy kis időre, így marad a Rockmaraton egy első látásra zajos, büdös és mocskos hellyel ellentétben egy zajos, büdös és mocskos nagycsaládi pogótalálkozó, ahol az előbb felsorolt jellemzők kötelező tartozékai az egy hétnek. Képzeljük csak el, milyen lenne a Rockmaraton mondjuk a Balaton Sound körülményei között. Inkább ne. Ennyi kell a szabadsághoz.
 
Idén 45 ezer embert várnak a szervezők, cserébe 130 fellépőt adnak 4 színpadon, ebből 16 külföldi. A hazai rock és metálélet kiválóságai - Tankcsapda, a Beatrice, Deák Bill Gyula, Hobo, Kalapács, Hétköznapi Csalódások, Pokolgép, Akela, Ossian – és feltörekvő csillagai mellett olyan külföldi nevekkel kényeztet a fesztivál mint a 30 éves deathmetal nagyágyú, a Napalm Death, a new york hardcore masszív nagypapái, a Madball és az Agnostic Front, a thrash metálban utazó Evile, a a rideg északról érkező Dark Tranqulity és a Watain, a hazánkban először koncertező punkok, a The Casualties és a latin nu-metal műfaj kitalálói, az Ill Nino.  Sőt, Hobo egyetlen nyári koncertje is itt lesz hallható, miután az orfűi helyszín nem bizonyult megfelelőnek neki.
Induljon a rock!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr893029921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@X 2011.07.03. 08:07:37

Bár nem feladatom "megvédeni" HOBO-t, csak emlékeztetnék arra, hogy Szeged, Szabadtéri Játékok 2011, Ember tragédiája (próbák )- stb.
(Lásd szereposztást)
süti beállítások módosítása