Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
Fotó: nagyM
 
Először csak az Orfűi-tavat akarta átugrani Lovasi András és Rátgéber László. Majd az ötletből hirtelen egy fesztivál lett. A mostani a sorban a negyedik, ahol napi 5500 fő felett idén is kirakják a megtelt táblát.

 

 

Csütörtöktől ismét hangos Orfű. Az egyetlen hazai alterfeszt ezúttal is hű marad ars poeticájához és ismét felvonultatja a magyar underground pop nagyjait. A Quimby,a Budapest Bár, a Bëlga, a Kiscsillag, a Psycho Mutants, a Brains, az Óriás, a Heaven Street Seven, az Európa Kiadó, a Soerii és Poolek Fluor Tomival, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Pál Utcai Fiúk csak néhány név a Panoráma Camping négy színpadának amúgy igen változatos felhozatalából. A nagy visszatérők között ott lesz az Irie Maffia és a Hiperkarma, a durvább vonalat a Subscribe, az IHM, a Blind Myself, és a Grand Mexican Warlock is képviseli. Természetesen idén is lesz hip-hop nap az A38 színpadon.

 

 

A beígért, Magyarországon még nem járt külföldi fellépőkből pénzhiány miatt csak néhány valósul meg. Itt lesz a Pécsi Egyetemi Napokon már jó párszor bizonyított utcazenekar, a La Fanfare en Pétard, a psychobilly műfaját boncolgató Washington Dead Cats, mindannyian Franciaországból, továbbá Ripoff Raskolnikov blues gitáros, aki nevével ellentétben osztrák nemzetiségű és Ian Siegal angolhonból, szintén a blues műfajában, szintén gitárral.

 

 

A fesztivál egyébként akkora népszerűségnek örvend, hogy a június 23-25. közötti időszakra vonatkozóan már május közepén beteltek a szállások Orfűn.

 

 

További érdekesség, hogy a tavaly még félkész aquapark, az akkor még épülő Pécs-Orfű bicikliút, ehhez persze bringakölcsönző illetve kedvezményes barlangtúrák is gazdagítják majd a rendezvény off programjait.

 

 

Sőt, Rátgéber László eddigi sikertelen tóátugrási kísérleteit, melyeket nem folytat tovább a kosárlabdaedző -, a vállalkozó kedvű és bátor fesztiválozók akár felül is múlhatják egy 20 méteres úgynevezett Slip and Slide csúszdán. A szerkezet érdekessége, hogy csakis védőfelszerelésben lehet használni, ugyanis a csúszda vége felfelé ível, javítva ezáltal a rajta csúszók becsapódási és távolugrási hatékonyságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr653008132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása