Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Véget ért a sokak által tévesen PEN pótló rendezvénynek hitt TEF, azaz a Tavaszi Egyetemi Fesztivál. Az egyre növekvő és még mindig létező PEN-hez olyan szinten nincs köze ennek az új fesztiválnak, hogy nem csak a helyszín különböző – az utolsó PEN ugye a Bőrgyárban, a TEF pedig az Expo Centerben tartatott -, hanem a szervezők sem ugyanazok. Köszönhető ez többek között annak, hogy az egyetemen bekövetkezett tavalyi vezetőváltások az EHÖK-öt is elérték.

 

Fesztivál viszont kell a kiéhezett pécsi egyetemistának, így a vizsgaidőszak előtt gyorsan megcsinálták ezt a dzsemborit, hogy még egy utolsót tudjon mindenki kortyolni a delírium feneketlen poharából. Gyorsan, ugyanis két hónappal ezelőtt még semmit sem lehetett tudni a rohamléptekben szervezett eseményről. Személyes vélemény, hogy ez a felhozatalon meg is látszott, de a hallgatók mindezek ellenére is igen szép számban látogatták a sátras helyszínt.
 
Ahogyan a pénteki sztárfellépő, az osztrák swing újragondoló Parov Stelar koncertjére is megtelt a sátor. Illetve csak megtelt volna, ha nem lenne akkora hodály, amely képes elnyelni több ezer embert. No meg ha Parovék is nagyobb nevek lettek volna, hogy a tömegről gondoskodjanak.
 
Minden esetre hírnév ide vagy oda, a négy negyedes alapokkal megtuningolt swing jelentős embertömeget mozgatott a ponyva alá, és az előzenekar Ska-Pécs alatt botrányosan szóló hangosítás is mintha varázsütésre kezdte volna hajtani az osztrákok malmára a vizet. A műsor professzionális volt, annyira, hogy még a profi szó sem elég a jellemzésére. Néhol playback gyanút véltünk felfedezni tanult kollégámmal, de a színpadhoz nyomakodva döbbenettel de ugyanakkor örömmel konstatáltuk, hogy bizony ez mind itt történik a szemünk előtt.
 
Vájt fülűek talán már unták egy kicsit a végére a sok tuctucot, de a közönség jelentős része kitartóan koptatta a padlót és hullámzott egyként a slágerekre. A koncert közbeni ürítési kényszer volt az este egyetlen szépséghibája a fagypont közeli hőmérséklet mellett – de utóbbit nem írjuk a szervezők számlájára -, ugyanis még koncert közben is akkora tömegek jutottak a minimális számú WC-re, hogy még a fiúk is sorban álltak. Képzeljük el mi volt a lányoknál…
 
Parovék kb. másfél órás show-t nyomtak, felvonultatva az eddigi slágereket, melyek közül egyet kettőt a Petőfi Rádió is játszik, majd ahogy jöttek, úgy távoztak: fülsüketítő ováció közepette.
 
Nem úgy mint, mi, akiknek hazafelé az arcára fagyott a mosoly.
 
Fotó:tef.pte.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr742900390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása