Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Már csak két napig lehet beküldeni az építő véleményeket a www.afal.hu oldalon indított rendhagyó kritikai pályázatra az EKF program keretében megvalósult építészeti és köztérépítészeti beruházások témájában. Úgyhogy aki most tollat vagy billentyűzetet ragad, még simán el tudja küldeni csütörtökig írásos véleményét.

 

A pályázat közvetlen célja, hogy építő vélemények, elemzések szülessenek a város életében meghatározó építészeti beavatkozásokról, láttatva, tudatosítva azok eredményeit és tapasztalatait, így értékeiket, de akár hiányosságaikat is. Az írások közvetett célja ezzel egyszersmind az is, hogy a beruházásokról alkotott vélemények kerüljenek a felszínre, és érvek mentén is alakuljanak, ne csak előítéletek, pletykák és érzelmek alakítsák azokat. Az átgondolt vélemények megjelenítése által az építészeti teljesítmények is tudatosulhatnak, ezáltal az építészet és a társadalom közötti kapcsolat erősödhet, melyből a szakma és a közönség egyaránt profitálhatnak. És végül, de korántsem utolsó sorban a pályázat közvetett céljai között szerepel az is, hogy az építő párbeszédnek kialakuljanak formái, helyei, és erősödjön az a meggyőződés, miszerint a közösség ügyeiről véleményt alkotni értelmes formában érdemes.
A pályázatról bővebben a napokban a Honi Művészetért Alapítvány idei pályázatán  „Ezüst Ácsceruza Díj”-ban részesített építész-publicista, Patartics Zorán nevéhez fűződő afal.hu weboldalon olvashatsz.


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr603457577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása