Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

orokseg_nagy.jpg

Habár a nyárnak vége, a fesztiválszervezők erre szerencsére fittyet hánynak és a szezont már korábban kiterjesztették az egész évre. Így szeptemberben sem maradunk többnapos dzsembori nélkül: az ilyenkor szokásos Örökség Fesztivál – Pécsi Napok idén a belvárosból a Zsolnay Kulturális Negyedbe költözik.

Mondhatnám azt is, hogy az új Sétatér a Negyed, de nem teszem, mert a Sétatér az Sétatér marad, és a hiedelmekkel ellentétben nem költözik el onnan minden rendezvény. A Negyed az meg maga a Negyed, egy kulturális városrész, ami már jó párszor bizonyította, hogy igenis alkalmas és méltó helyszíne ezeknek a rendezvényeknek (lásd Zsolnay Fesztivál, Szamárfül Családi Fesztivál).

Szeptember 7-23. között rengeteg koncert várja majd a nagyérdeműt a Negyed Pirogránit udvarán felállított nagy színpadon, a Bárcsak Kávézóban, az E78-ban és a Kodály Központban. Itt lesz hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, a tavaly huszadik születésnapját ünneplő Quimby, előttük pedig a francia Fantazio, akinek performansz-szerű koncertjei a legkülönbözőbb embereket is közönséggé kovácsolják.

quimby.jpg

Aztán a magyar underground kultikus zenekara, az Európa Kiadó is felidézi majd a nyolcvanas éveket a deszkákon, és zenél majd a francia turnéjáról éppen hazatért pécsi Psycho Mutants is, akik hét év alatt, médiatámogatás nélkül váltak Magyarország egyik legtermékenyebb független zenekarává. Az „ipszi" koncert szinte kötelező egy pécsi fesztiválon, úgyhogy nem maradunk 30y nélkül sem. A Zsolnay Fesztiválon elmaradt Hősök koncertet most pótolják a szervezők, méghozzá magával Halott Pénzzel, mint előzenekarral. A magyar hiphopot, rockot és reggae-t elegyítő Irie Maffia a klezmert és a kelet-európai zsidó zenét sampler alapokkal vegyítő kanadai Socalled-dal lép majd fel egy este. És ne felejtsük el a Magyar Állami Népi Együttest sem, akik egy olyan előadással készülnek, amely az elmúlt években az együttes műhelyében készült koreográfiák egyfajta tematikus válogatása. Továbbá Bornai Tibor lemezbemutató-koncertje is ott van a repertoárban, akárcsak a Voices of 2012, napjaink legrangosabb énekversenye, a „Placido Domingo’s Operalia” helyezést elért fiatal művészeinek bemutatkozó gálaműsora.

gyarturistak.jpg

A zenei programok mellett veterán autó találkozó, kreatív játszóházak, slam poetry est, Zsolnay Művészeti Piac, katalán játszóház, az Art Moments Fesztivál vendégprogramjai, bábelőadások, német-, horvát- és roma nap, a II. Villányi Prémium Bormustra illetve a XVI. Európai Bordalfesztivál Gálaest és a Zsolnay Fesztiválon hihetetlen sikerrel futott Gyárturisták várják a közönséget.

Fontos megemlíteni, hogy az eddig megszokottakkal ellentétben az Örökség Fesztivál néhány programja belépődíjas lesz, ettől persze a Negyedbe továbbra is ingyen lehet majd bemenni. A belépődíjakról és az Örökség Fesztiválról az oroksegfesztival.hu oldalon olvasható bővebb információ.

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr594743995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szavaij_tanac 2012.09.03. 11:44:38

Mindenkinek a saját gyermeke a legkedvesebb...
Ezért én az Örökség Fesztiválon belül megemlítem a 16. "Isten hozott, kedves vendég!" Nemzetközi Horvát Fesztivált, amely szerintem bárkinek - magyarnak, horvátnak, gyereknek, felnőttnek - érdemes lesz a meglátogatásra. Szeptember 22-én, szombaton, a Pirogránit Udvarban.
További infó: www.tanac.hu/j25/index.php/hu/horvat-fesztival

Cirfandlia 2012.09.03. 13:42:45

Tudom, hogy nem asztalotok, de hol lehetne megtudni, hogy milyen rendezvény marad a Sétatéren?
süti beállítások módosítása