Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

setater1.jpg

„2012-ben a pécsi Sétatér Fesztivál főszereplői a lányok, nők és asszonyok! Pécs közismerten Kelet-Közép-Európa legszebb nőinek szülő- és befogadó városa, ezért szól róluk az egyik tradicionális pécsi fesztivál." Tudjuk persze, hogy ennél azért jóval többről van szó: kimenni a Sétatérre és átadni magunkat az éjszaka sodrásának egy jó sör vagy fröccs kíséretében, esetleg némi frissen sülttel körítve, miközben zsizseg az egész placc és koncerteket hallgatni vagy éppen a padokon diskurálni az éppen aktuális EB eredményekről... Leírhatatlan dolgok, ezeket megtapasztalni kell.

A pécsi nyár már időtlen idők óta a POSzT-tal és a Sétatérrel indul, de az megvan, hogy már a 30-as években is ez volt a nyárindító? Akkoriban Európában is úttörő attrakcióként reflektoros fényfestés és söröshordókból épített, majd két emelet magas Fesztivál-épület várta a pécsi publikumot. A legjobb defíóiníciót illetve leírást magán a fesztivál honlapján találtuk az eseményről, ami így szól: „A Sétatér Fesztivál Pécs történelmi közösségi eseménye, ahová évről-évre kimegy, „kiül" a város apraja-nagyja, hogy Európa egyik legszebb közterén, a gesztenyefák oltalma és a Székesegyház tornyai alatt élvezze a pécsi kora nyarat, a társaságot, a főképp siklósi, villányi és pécsi borokat, a város utánozhatatlan hangulatát és azt, hogy esténként úgy korzóznak az emberek a borutcán, mintha évtizedek óta ezt gyakorolták volna."

Idén azonban egy újítást is belevittek a szervezők, ugyanis az idei fesztivál főszereplői a lányok, a nők és asszonyok! Kérdezhetnénk, miért? A válasz teljesen egyszerű és egyértelmű: Pécs közismerten Kelet-Közép-Európa legszebb nőinek szülő- és befogadó városa, ezért szól róluk az egyik tradicionális pécsi fesztivál. Ennyi. J

És a programok? Gyermekprogramok, koncertek, beszélgetések, tudományos előadások, irodalmi produkciók és az elmaradhatatlan gasztro utca a maga illatrengetegével, ami azokat is elvarázsolja, aki csak át akartak szaladni a téren, és aztán azon veszik észre magukat, hogy hajnal van, és reggel dolgozni kell menni.

És egy személyes ajánlás: az A38 hajó Talentométer elnevezésű tehetségkutatójának idei nyertese, az Ethnofil – akiket jelen sorok írója személyesen is látott, mivel (itt jön a reklám) zenekara a The Talking Horse is megmérettetett és igen előkelő eredménnyel zárta a döntőt -  szerdán lép fel a Sétatér színpadán sajátosan értelmezett népzenei műsorával! Nem érdemes kihagyni, tényleg megérdemelték a díjat és nekünk is lesett az állunk! Szóval, irány a Sétatér!

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr304598557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása