Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed
 
Pont ma debütált az új, szókimondó Tankcsapda klip a Lángoló Gitárok blogon, amit ismét az a pécsi Dr. Százados Miklós rendezett, aki már 2009-es Minden jót album Új nap vár című számának videóját is készítette. Százados repertoárjából a pécsieknek leginkább a Tüke Fenomén című díjnyertes dokumentumfilm lehet a leginkább ismerős.
 
Hazudnék ha azt mondanám, hogy a Legjobb méreg vagy a Jönnek a férgek ne lett volna hatással zenei fejlődésemre, úgyhogy bátran bevallom régen igen nagy Tankcsapdás voltam. Aztán ahogy idősebb lettem, más felé kezdtem kacsintgatni, és nem nagyon követtem figyelemmel a zenekar alakulását. A kezdeti évek hatása mindmáig érződik, olyannyira, hogy azért kíváncsiságom töretlen velük és úgy általában a hazai zenei élet szereplőivel kapcsolatban, úgyhogy meglepődve, de vártam a banda idei évkezdésének alakulását, miszerint Molnár "Cseresznye" Levente 20 év után kiszállt a zenekarból. Mondjuk nem vacakoltak sokat, mintha csak ott állt volna az utódok sorában, szinte a következő pillanatban már be is dugta a jackdugót az erősítőbe a Zanzibár korábbi gityósa, Sidlovics "Sidi" Gábor. Ez volt alig pár hete, ma meg már egy videoklippel lepte meg a hallgatóságot a trió, ami a Lángoló Gitárok blogon látható egyelőre.
A Mi a f.sz van? című nóta egy aféle jajkiáltás az aktuális hazai állapotokra reflektálva, melyhez a pécsi Dr. Százados Miklós szállította a mozgóképanyagot. Százados nem új keletű a zenekar háza táján, koncertvideókat és videoklipet is csinált már a srácoknak.
 
 
Sőt, készített klipet már Ákosnak, Dopeman-nek és a Kiscsillagnak is. Miklós a pécsieknek leginkább a nagy visszhanggal bemutatott Tüke Fenomén dokumentumfilm kapcsán lehet ismerős, ami a legjobb kreatív dokumentumfilm díjat nyerte el a 57. Országos Függetlenfilm Fesztiválon 2010-ben.
A rendező weboldalán egyébként megnézhető egy csomó általa jegyzett videó, köztük viccesebb, amatőr és komolyabb, profi dolgok is.
A Tankcsapda lassan tavaszi turnéra indul, Pécsre április 13-án érkeznek és az újonnan nyíló Urániában zúznak majd.
 

 

 

1 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr414341172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2012.03.28. 09:48:18

Akik nem ismernék, mert pl. még nem is éltek...
www.echopecs.hu/index.php?id=673 vagy
www.echopecs.hu/index.php?id=926 vagy
beatzene.freeblog.hu/archives/2009/09/28/kiraly-utca-pecs/
Bocs' ha valamelyik link nem működne !
süti beállítások módosítása