Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Már nem csak a Stonehenge-t járhatjuk virtuálisan körbe, hanem Pécs egyes kevésbé marketingelt helyei is megjelentek a világhálón, méghozzá mozgóképen. Turisztikai szempontból ugyanis rendkívül fontos munkát vagy éppen hobbitevékenységet végez a youtube.com-on a MrENVIRO500 nevű felhasználó, aki Pécs szinte összes helyi autóbuszjáratának útvonalát megörökítette már kamerájával. Hogy hogyan? Semmi trükk vagy ördöngösség nincs a dologban, egyszerűen csak elhelyezkedik a buszon ott, ahol az anyósülésnek kéne lennie, rögzíti kameráját és természetesen az útvonalat, miközben a busz kiindulási helyéről elér végállomására.
 
Teszi mindezt úgy, hogy nem kever alá mindenféle, általa jónak tartott zenéket, hanem a pőre valóság hangjai hallatszanak a mozgóképek alatt: a busz motorzaja, az emberek beszéde, az ajtó csukódásakor hallható figyelmeztető jelzés, satöbbi. És ami a hab a tortán, hogy jó néhány útvonalnál még azt is kiválaszthatjuk, hogy az oda vagy a vissza irányt akarjuk megnézni.
 
Én például rögtön olyan útvonalak böngészésével kezdtem, amerre még sosem jártam vagy mondjuk nem szívesen mennék arra. Voltam így Lámpásvölgyben, Somogyban, Vasason, Gyükésben, Borbálatelepen vagy mondjuk az István-aknán. Még a közelmúltban üzembe állított, a belváros szűk utcáin közlekedő 44-es jelzésű Tüke-busszal is tettem egy virtuális városnézést.
 

Megmondom őszintén leragadtam a monitor előtt amíg megnéztem szinte az összes videót és meglepődve tapasztaltam, hogy még pécsiként is rengeteg újdonságot fedeztem fel ott, ahol például nap mint nap elhaladok.
 
Hamarosan a 2003-as EKF várost, Graz-ot veszem a nyakamba, úgyhogy kimondottam örülnék ha ott is lenne egy hasonlóan megszállott ember, aki hasonlóan hasznos videókkal látja el a magamfajta idegent.

1 komment

Címkék: város

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr53899753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2012.01.28. 09:59:22

(Tetszett)
A későbbiekben majd "utazom" én is ! (megnézem)- Bizonyára jobb érzés lesz, mint a valóságban ?- (Lásd a cikkeket, hogy a "nyugdíjasok csak utazgatnak a buszon..." - elfoglalják a helyet... -és ne soroljam.)
Viszont akik nem ismerte volna :
virtualpecs.hu/index.php?panoid=144
Legalul további linkek,- (nem csak Pécs)
süti beállítások módosítása