Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

 
Tegnap végre volt alkalmam leruccanni a Széchenyi térre és beleszippantani a karácsonyi hangulatba, no meg egy kis forralt borba – amit szinte az összes gasztro sátorban lehet kapni -, közben pedig jól végigmustráltam a kézművesek portékáit. Épp nem volt semmilyen program, és az emberek száma is pont megfelelő volt, de ez nem jelenti azt, hogy itt ez a trend. Hétvégén ismét programkavalkád jön...
 
Holnap már délután kettőtől érdemes kézen fogni a csöppöket és kizarándokolni velük a fő térre, ugyanis a Mesesátorban a Karácsonyi harangok, a Mit hoz a Mikulás, a Kalandos utazás, a Cicakaland a városban, a Karácsonyi levelek, az Erdőország meséi és még sok más mese szerzőjével, Eszes Hajnal meseíróval találkozhatnak az érdeklődők. Aki még péntek délután is dolgozik, az is odaér a Bikali Élménybirtok ezt követő, lassan hagyománnyá váló középkori programjára, amit Gerendás Péter Családregény című zenés műsora követ este 6-kor a Nagy Lajosban, este pedig ismét jönnek a mesék.
 

A szombat délután is képzeleté: fél háromtól a Mesesátornál óvodás és iskolás gyerekek, anyukák és apukák, nagymamák és nagypapák mesélnek apróknak és nagyoknak, majd négytől jön a Kerek Erdő Zeneműhely András Naptól Karácsonyig című előadása ugyanitt. A felnőtteket érintő talán legfontosabb programnak ígérkezik a forralt bor-főző verseny következő fordulója délután 5-kor, illusztris vendégekkel, illetve a Gasztro Show, ahol a pécsi kosáredző, Rátgéber László küzd Katus Attilával a képzeletbeli Arany fakanál-díjért. Az elkészült ételek természetesen meg is kóstolhatók.
Vasárnap levezetésképp már délelőtt 10-től kórusok zengik be a teret, miközben a háttérben már röpködnek a mesék, sőt a Pécsi Nemzeti Színház is ízelítőt ad a Kétarcú boszorkány, a Ludas Matyi, a Dzsungel könyve és a Hófehérke című előadásaiból. Estig a gyermekeké a tér, délután folytatódik a mesemondás, négytől pedig a Bóbita Bábszínház lép színpadra a Szeleburdi Gáspárral és a Varázshegedűvel.
 
 
Hogy a forralt borra szomjazó szülők is kedvüket leljék a forgatagban, az enyhe szalonspicchez a Budapest Saxophone Quartett és Jónás Krisztina szoprán énekes Spirit című adventi koncertje biztosítja a zenei aláfestést a Belvárosi templomban.

 

Fotók: Tóth László

 

1 komment

Címkék: város

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr513447998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futótűz 2011.12.08. 14:40:05

Szokás szerint nem kritika !- mert maguktól is megkereshetik az olvasók (- akik esetleg nem ismerik a programot-) mely szerint a bor forralás és a főzés 17.00.órai kezdettel lesz. Persze, pontosítandó !
süti beállítások módosítása