Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. Eozin Blog RSS Feed

Ha a Zsolnayak tudták volna, hogy micsoda akusztikája van a gyár mellé épített Mauzóleumnak valószínűleg szabadalmaztatják az épületet és világszerte felépítették volna kisebb-nagyobb másait, gyarapítva a különleges koncerttermek számák. A templomokéhoz hasonló hangzású épület elsősorban ugyebár temetkezési hely, de nem gondolom, hogy a Budavári Mátyás Templom Kórusa - akik tegnapi, Bazilikában tartott koncertjük előtt ide is ellátogattak -, megszentségtelenítette volna liturgikus énekeivel. Sőt, új ízt adott a felújított épületnek az idős énekesekből álló kórus, melynek tagjai a fotózás és a videó kedvéért még a kapuból is hajlandóak voltak visszagyalogolni.
 
Ugyanis a megbeszélt 3 órai érkezésünkre ők már pont letudták a látogatást, és baktattak lefelé a dombon, a csapat nagy része már le is ért a kapuhoz. Ezt mi szomorúan vettük tudomásul, de a kórus volt olyan készséges és visszagyalogolt velünk a dombon, köztük egy 92 éves úr is, aki az egyik kórustag elmondása szerint még a koncentrációs táborokat is megjárta, és a kórusban is majd' 50 éve énekel. A fotózás közben szerencsére nem nagyon kellett kérlelni a tagokat, szívesen előadtak nekünk még két darabot, beénekelve ezzel az esti, Bazilikában adott koncertjükre. A kórus a ZeneSzüret LISZTre hangolva rendezvénysorozat keretében a Szent Mór püspök tiszteletére tartott szentmisén lépett fel este, ahol a Pécsi Bazilika Mozart Kórusával énekeltek Liszt műveket.
 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://eozin.blog.hu/api/trackback/id/tr173330989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása